Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Gyakran utazok buszon, hogyan...

Gyakran utazok buszon, hogyan kerülhetném el, hogy megfertőzzenek?

Figyelt kérdés
Pár éve utazok rendszeresen busszal, azóta minden télen össze vagyok fertőzve legalább egyszer valami kemény vírusos betegséggel. Mielőtt buszozni kezdtem, szinte sose voltam beteg. Szóval van összefüggés úgy érzem a buszozás és a fertőzések között. De mire figyeljek oda, hogy mégse fertőződjek meg rajta? Mert buszoznom meg muszáj szinte naponta még egy ideig.
2015. jan. 21. 22:55
 1/8 anonim ***** válasza:
Sok mézet fogyassz és gyümölcsöt , széntablettát pár naponként vegyél be , igyál sok vizet ....
2015. jan. 21. 23:02
 2/8 anonim ***** válasza:

Kerülni a nagy tömeget, nem felszállni tömött buszra. Egészségügyi maszkot húzni és eltakarni sállal. Utazások után kezet mosni.

Ha nem lenne buszozás, akkor is jönnek a járványok. Családtagokon keresztül, a munkahelyeken, az iskolában is meg lehet fertőződni.

2015. jan. 21. 23:16
 3/8 anonim ***** válasza:
74%
En probaltam Beres-csepp kurat, multivitamint, de mindig elkaptam a szezonalis taknyokat vagy a buszon, vagy az egylegteru irodankban. Azt vettem eszre viszont, h. amikor rendszerszen meg volt a 8 ora alvas, nem kaptam el, hiaba tusszogtek korulottem.
2015. jan. 21. 23:18
 4/8 anonim ***** válasza:
Miután befejezted az utazást moss kezet. Ennyi a titok.
2015. jan. 21. 23:41
 5/8 anonim ***** válasza:

#4: Sajnos ez egyáltalán nem elég.

Elég gyakran utazok busszal, bár mostanság inkább próbálok áttérni a vonatra (csak azt a munkahelyen nem fizetik, és minden nap plusz egy órát kellene várnom, mert olyan elbénázott a menetrend).

Amikor a teljesen tömött buszon 3 méteres körzetben öten harákolnak, ketten lihegnek a képedbe, alkalmanként még le is köhögnek, akkor a kézmosás annyit ér, mint halottnak a beöntés.

#2: Sajnos nem mindenki teheti meg, hogy válogat a buszok között. Itt például fél órával előbbi busszal kellene mennem, az az egy NEM MINDIG tömött.

Igen, máshol is meg lehet fertőződni, az iskolák például kitűnő melegányai a járványoknak (nem hiába íjar ki az orvos akár 2 hétre is, ha beteg valaki. Nem (csak) azért, mert máshogy nem gyógyulna meg, hanem azért, hogy ne terjessze tovább a betegséget), viszont az tény, hogy egy tömött buszon, ahol valósággal egymáshoz dörgölőznek az emberek, jóval valószínűbb, hogy elkapsz valamit, mint egy átlagos munkahelyen.

2015. jan. 22. 00:07
 6/8 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy, ahogy bárhol máshol: iskolában, munkahelyen, utcán, akárhol. Gondoskodj a bőséges vitaminbevitelről, tarts távolságot a betegektől (ha valaki nagyon taknyos, igenis furakodj át máshová a buszon), ne érj az arcodhoz, szemedhez, stb., sportolj, aludj sokat és ha legyengültél, tessék otthon maradni! És a legfontosabb, hogy adasd be az influenza elleni védőoltást, még mindig nem késő, de szorít az idő! (Tudom, sokan oltásellenesek, nekik jó pihenést kívánok és jobbulást.)
2015. jan. 22. 09:29
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem az igazi az immunrendszered, de ezen könnyű segíteni. Vitaminok, sportolás :)
2015. jan. 23. 12:13
 8/8 anonim válasza:
úgy h ne utazz buszon -.- ...
2015. jan. 26. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!