Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Milyen iskolába folytassam a...

Milyen iskolába folytassam a tanulmányaim, ha mozdonyvezető szeretnék lenni? 18f

Figyelt kérdés
Sziasztok. Mozdonyvezető szeretnék lenni és idén fogok érettségizni. Olyan iskolába szeretnék továbbtanulni, ami megkönnyítheti a bejutásom a MÁV-hoz. Nem rendelkezek protekcióval, ezért szeretnék olyan iskolát elvégezni az érettségi után, ami segítené a bejutásom. Budapesten lakom. Mit javasoltok?

2015. jan. 17. 12:12
 1/9 anonim válasza:
100%

Hát a legfontosabb: NAGYON NEHÉZ BEKERÜLNI!

Mindenképp valami járműszerelő szakmát keress. Vannak iskolák ahol lehet olyan szakmát tanulni, amiket a vasúton végeznek. Pesten 100%, hogy van ilyen. Pl: kocsivizsgáló, felsővezeték szerelő stb. Ha nincs protekciód, akkor csak a szerencsédben bízhatsz, tehát először bekerülsz a MÁV-hoz, utána pedig ha szerencséd van, akkor bekerülhetsz egy olyan tanfolyamra, ahol ezeket tanuljak, de ezek limitáltak, tehát oriási szerencse kell hozzá. De az esély mindig megvan.

2015. jan. 17. 13:59
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem csak a MÁV-nál lehet mozdonyt vezetni. Hallottam olyat hogy akit nem vettek fel MÁV mozdonyvezetői képzésre, elment a BKV-hoz, ott HÉVezett egy ideig, majd a papírja birtokában már könnyen átvette a MÁV, csak típus és vonalismeret kellett neki.
2015. jan. 18. 03:16
 3/9 anonim ***** válasza:

"HÉVezett egy ideig, majd a papírja birtokában már könnyen átvette a MÁV, csak típus és vonalismeret kellett neki."

:DDDDDDDDD

2015. márc. 20. 11:38
 4/9 anonim ***** válasza:
Elég a sima érettségi. Úgyis a protekció erőssége számít csak. Hidd el, tudom mit beszélek:)
2015. márc. 20. 11:40
 5/9 A kérdező kommentje:
Ez mind szép és jó, de nincs protekcióm és vasutas rokonom sem
2015. márc. 28. 12:03
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem az a meglátásom, hogy a felvételin nyújtott teljesítményed fogja elsősorban eldönteni a sikerességet, egyenlőség esetén viszont az egyenlőbb fog felvételre kerülni. A HÉV-ezés pedig olyan, hogy előnyben nem leszel vele, igaz hátrányban sem. :)
2015. márc. 29. 12:40
 7/9 anonim ***** válasza:

"egyenlőség esetén viszont az egyenlőbb fog felvételre kerülni"

Sajnos még csak ennyire se korrekt a dolog...

Még mielőtt meghirdetnék a tanfolyamot, már megvan a tanfolyamra bekerülők legalább 80%-a! És még lehet, hogy keveset mondtam. A maradék helyre pedig válogatnak azok közül, akik jól teljesítenek a teszten. De még ide is kell valamekkora protekció. Legalább egy kicsi. Most ezek után gondolja át mindenki, hogy érdemes-e jelentkezni:)

2015. ápr. 4. 15:26
 8/9 anonim ***** válasza:
Első teszten protekció és ismertség nélkül mentem át. Remélem a második teszten és az interjún is sikerül fenékpuszi nélkül átverekednem magam.
2015. ápr. 5. 17:33
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem akik beülnek majd az iskolapadba, azok közül egy olyan se lesz, akinek ne lenne legalább valamilyen vasúti kötődése. Én nem az utcáról mennék, de még így se látok rá sok esélyt, hogy bekerüljek. (hozzáteszem nem is jelentkeztem az ideire)

Viszont kívánom, hogy neked sikerüljön:)

2015. ápr. 7. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!