Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Szent István Egyetem lejutás,...

Szent István Egyetem lejutás, melyik mód a legegyszerűbb? Milyen állomások vannak közel az egyetemhez?

Figyelt kérdés

2015. jan. 15. 18:02
 1/8 anonim ***** válasza:
50%

Vonat és hév ott áll meg a kapujában, a volán busz talán úgy 10-15 percnyire.

Csakazt tudnám minek felvételiztél oda. Részvétem. Gazdagabb leszel egy semmire nem jó képesítéssel.

2015. jan. 15. 18:21
 2/8 anonim ***** válasza:
A H8, S80 és az egri és sátoraljaújhelyi gyorsvonatok Gödöllő állomása esik legközelebb. De számos elővárosi és országos buszjárat érinti Gödöllő, autóbusz-állomás illetve néhány a Gödöllő, egyetem bejárati út nevű megállót is.
2015. jan. 15. 18:30
 3/8 anonim ***** válasza:

Vonat kb 3p séta, a volán megállók nagyon messze vannak.

Aki szerint pedig felesleges a képzés nyilván már több szakot is elvégzett ott, ezért mondja ezt , tapasztalatból :)

2015. jan. 15. 20:44
 4/8 anonim ***** válasza:
43%

Igen, tapasztalatból beszélek.

A gépészmérnöki képzésnek van talán valamennyi értelme (bár a színvonal és a tanerő minden kritikán aluli), de a környgazd és főleg az agrár semmire nem jók.

2015. jan. 16. 15:40
 5/8 anonim ***** válasza:

És ezeket már mind elvégezted ott, hogy ilyen komoly tapasztalataid vannak? :-) Sejtem a választ, ne is fáraszd magad.

Azt pedig meg sem említem, hogy a 3 szakon (vagy ágazaton) kívül akad még ott más is... De ezzel ne is foglalkozz.

2015. jan. 16. 15:44
 6/8 anonim válasza:

Hát nem az eredeti kérdésre válaszolok, hanem egy válaszra reagálok. A SZIE egy nagyon jó egyetem és annak Mezőgazdasági és Környezettudományi Kara a két elit kutatókar egyike. Ez egy igazán nemzetközi színvonalú és ténylegesen külföldi hallgatóktól és vendégoktatóktól nyüzsgő élvonalbeli egyetem, rengeteg kutatási-projekttel és csak ezen a Karon 4 akkreditált doktori iskolával.

Az alkalmazott biológiai, ökológiai képzéseknek ma ez a fellegvára Magyarországon és ezek azok a szakok amelyre a jövőben talán a legnagyobb szükség lesz (Msc szinten biotechnológia, ökotoxikológia többek között).

Az mkk.szie.hu honlapon érdemes körülnézni.

2015. jan. 17. 10:36
 7/8 anonim ***** válasza:

Az MKK-nabüdös életben nem volt egyetlen vendégoktató sem. Külföldi hallgatóból is legfeljebb mutatóba akadt.

Az ökológiáról annyit, hogy egyetlen óra volt róla, nagyon kis jelentőségű, és az llást frissen betöltő tanártól rövid úton megváltak, mert abszolúte szakszerűtlen volt, plusza viselkedése is elfogadhatatlannak minősült, amiért tömegével jelentettek róla a hallgatók, annyira kirívott.

De nem is eza legnagyobb baj az intézménnyel, hanem hogy nem képez szakembereket egyáltalán. Mert csak az megy oda ép ésszel aki csak papírt akar hogy megvehesse a megfelelő anyagokat (vegyszer, tápszer, orvosság) a családi vállalkozásának. Így végezhet valaki növénygéntechnológia szakirányon aki kezdettől fogva tudja hogy kecsketenyésztő lesz. A nagy többség pedig így választ szakot: amit könnyen el tud végezni, mindegy összefüggésben áll-e azzal milyen munkát fog végezni.

Az, aki nem családi vállakozásba biztosan helyezkedik el, vagy nem nyalja be magát még 2-3. évben egy tanárhoz, az az életben nem fog agrárterületen dolgozni.

Persze az is megérne egy misét, vajon minek képeznek állat- növény- és mikrobabiotechnológusokat, évente szakonként olyan 15-öt, ha ezen tudományok alkalmazása a magyar állam által 2 év börtönnel súlytandó.

Az órák színvonala botrányosan alacsony, 10-20%-ban az első sorból nem lehet hallani az 500 fős előadóban mit motyog a szenilis tanár.

Az "oktatás" általában arra szorítkozik hogy felolvassák a tankönyvet - már HA van oktatás.

Nagyon gyakori a tankönyvhiány, illetve a tanulmányokról a diákság tájékoztatása minimális, és emellett gyakori a kivételezés. Az átlagdiák pl. annyi infót kap "vizsgára a tankönyvből kell tnaulni", ellenbena vizsgán a tankönyvben nem szereplő dolgokat (amik többször az órán sem kerülnek leadásra) kérnek számon. Tételsor nincs kiadva - kivéve a kedvenceknek, akik megkapják az órai fóliákat is, ám a többieknek ezt nem teszik közzé.

Egyik évben míg oda jártam az egyik osztály un-block (aaz tanszékvezetőtől az utolsó tanárig) fegyelmit kapott elégtelen oktatás és kivételezés miatt.

Ja, és erre reagálva kiírtak egy "mantővizsgát", amiről azt kell tudni:

- egyetlen hallgató sem ment át rajta

- a tanárok azt nyilatkozták, ők sem tudták volna kitölteni, pedig ők állították össze

- még akkor sem lehetett volna kitölteni ha vki mindent tud, mert nem volt elég idő arra sem hogy leírja valaki szökséges mennyiségű választ, mert fizikai képtelenség volt.

A tanárokon semmiféle kontrol nincsen, tetszés szerint azonnal kaszálhatják bármelyik diákot egyetlen rossz adatért, hiába tud amúgy 100%-ra minden mást.

A tnaárokon adminisztratív sziinten sincs semmiféle kontrol, mert hiába van törvényileg és tanulmáányi szbályzatilag előírva hogy ennyi-meg annyi óráról ilyen-meg-olyan feltételek mellett hiányozni lehet, van aki ezt nem veszi figyelembe, a diákot csak úgy eltiltja vizsgától, hiába van pl. orvosi igazolása az egyetéen óráról amiről hiányzott a félév során.

A tanárokon semmilyen kontrol nincsen, mert simán megvághatnak valakit mert mondjuk nem vágatja le a haját.

A tanárokon semmilyen kontrol nincs, mert van hogy úgy adnak ki pl. féléves beadandót, hogy annak sem tartalmi sem formai követelménye nem létezik, és nincs idő újraírni, ellenben indoklás nélkül visszadobható.

Ja, és a tanárokat mint diplomakonzulenseket sem ellenőrzi senki, előfordult hogy az első tanítási napon a hallgató megkérdezte, mikor jöhet gyakorlati munkára, mire közölték vele, hogy a következő félév második hónapjában. Addig azt csinál amit akar, a konzulenst nem érdekli.

ilyesmi. Ezért senkinek nem ajánlom hogy a SZIE-re menjen, mert hazugság hogy bármiféle kvalitása lenne. Ak utatások persze lehetnek sikeresek, csakhogy azoknak semmi köze sem az oktatáshoz, sema hallgatkhoz. Ám legutóbb mikor néztem ez még nem egykutatólabor volt, hanem egy oktatási intézmény.

2015. jan. 19. 13:26
 8/8 anonim válasza:
Hát előfordul néha, hogy egy-egy gyengébb felkészültségű hallgató megbukik valamelyik vizsgán és megsértődik, de ettől a SZIE még egy nagyon jó egyetem.
2015. febr. 4. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!