Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » MÁV-on ha közelebbi megállóig...

MÁV-on ha közelebbi megállóig veszem a jegyem pár megállóval azt észre veszi a jegyvizsgáló?

Figyelt kérdés
Tehát mondjuk Lőkösházára mennék, de Békéscsabáig veszem csak. Azt észre venné szerintetek?

2014. dec. 31. 19:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
50%

Kérdező, egy tömött vonatot lehet, hogy sikerrel jársz, de az átlagos terheltségű járatokon egy rutinosabb jegyvágó simán lehet, hogy emlékszik a jegyed érvényességére. És ezt nem tudhatod előre. Márpedig ha nyilvánvalóvà válik, hogy trükközni akartál, akkor aligha lesz veled elnéző a kalauz.

Ezen kívül a kalauzok munkáját is gyakran ellenőrzik főellenőrök a fontosabb vonalakon. Simán benyalhatsz egy ilyen kontrollt és ők tényleg nem viccelnek, rutinos rókák.

Plusz gondolj arra is, hogy ha netán baleset érne azon a szakaszon, ahol lógsz, érvényes memetjegy híján nem lesz biztosításod.

2015. jan. 1. 11:14
 12/13 10 deka farhát ***** válasza:
Minél inkább erőlteti, hogy nyugodtnak látszik, annál feltűnőbb.
2015. jan. 4. 10:38
 13/13 anonim ***** válasza:

Ha rám hallgatsz, megveszed rendesen. Pár hete egy hosszabb utat kellett megtennem, ahol az történt, hogy a kaller lecsekkolta a jegyemet, természetesen rendben volt. Megy a gyorsvonat, elértük a következő állomást, indulás elkezdett új felszállókra vadászni..... Rám nem emlékezett, el is kérte a jegyemet......

Egy másik esetben pedig útközben plusz személyzetet kapott a vonat (nem ellenőrt, hanem sima kalauzt), aki pont azon a részen dolgozott, ahol én voltam. (Ennél a vonatnál általában az eredeti csapat szokott végállomásig jönni, összetételükben nem szokott változás történni, elég sokszor utaztam már rajta)

2015. jan. 10. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!