Mi értelme van a mozgójárdának?
Elvi-filozófiai kötözködős kérdés lesz, kérem az olvassa el, aki nem akad fenn azon, hogy mi bajom, hanem szintén unatkozik és vannak észérvei :)
Hogy érthető legyen, mire gondolok: sokan az Örsre tudnának elképzelni mozgójárdát.
Nem tudom, általában milyen sebességűek és milyen szélességűek.
De nagyon ellenzem és remélem Budapesten soha nem lesz.
Szerintem az átszállással az a baj, hogy el kell tenni a könyvet a táskába, le kell szállni, várni kell a másik járműre majd azon újra elő kell venni a könyvet (amennyire egyáltalán lehet olvasni vagy bármi egyebet csinálni, ha az út 5-10 perces szakaszokra van bontva.)
A lift, mozgólépcső oké, mert a mozgássérületeken kívül az időseknek, babakocsisoknak, sok csomagosoknak nagyon hasznos és fontos segítség.
De könyörgöm, a mai társadalom nagyon mozgáshiányos! Az emberek egy 50%-nál kisebb hányada szakít időt testmozgásra, a többiek maximum egy emeletnyit lépcsőznek egy nap fel az aluljáróból, és egy megállóra is járműre szállnak.
Sík terepen viszont eltolható a babakocsi (sőt pl. kellene is sétálni a gyerekekkel parkban is), elhúzható a gurulós bőrönd (turisták: úgyis cipelik egy darabig a szállásig; kollégista: bírja ki....), elhúzható a banyatank (a piacon úgyis hurcolja ide-oda), elgurul az elektromos kerekesszék, a nem elektromos kerekesszékesekkel sokszor van segítő.
A gyaloglás egészséges, és az emberek legalább addig megmozgatják az egész nap pihentetett kis hátsóbb részüket.
Nem, nem 100-200 és nem is 500 méter gyaloglástól lesznek egészségesek, de legalább annyit megtesznek. Addig se ülnek vagy állnak.
És nem mellesleg egy helyben állni szerintem sokkal fárasztóbb, rosszabb, mint gyalogolni.
Csak viszonyításképp: én pl egyhelyben nem bírok állni, kis ide-oda mozgással 3-4 óra alatt elfáradok, gyalogolni pedig még több órát bírok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!