Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mennyi időskortól kell a...

Mennyi időskortól kell a gyerekeknek is jegyet venni? (buszon, vonaton. Stb)

Figyelt kérdés
2010. jan. 29. 07:16
 1/6 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom hat éves kortól.
2010. jan. 29. 07:28
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
6 éves kortól:)
2010. jan. 29. 09:05
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
6 éves kortól Illetve általános iskolai tanulmányaik megkezdésétől
2010. jan. 29. 16:05
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
6-tól de 50%-osat ,14 évtől kell teljesárut!
2010. febr. 1. 09:14
 5/6 anonim ***** válasza:

Cége válogatja, hogy melyiknél mennyi idős kortól díjköteles egy gyerek. A MÁV-nál már 4 éves kortól 14 éves korig 50-osat, afelett teljes árút, kivéve, ha nappali tagozaton tanul, legfeljebb a 25. életéve betöltéséig. Ingyenes regisztrációs jegy azonban a négy év alatti gyerekek számára is kötelező.

A BKV-nál a gyerek 6 éves koráig ingyenes, afelett már neki is lyukasztani kell jegyet, mert ha nem, akkor az ellenőrök (fővizsgálók) 12000 forintra pótdíjazzák. A BKV-nál ezek alól kivételt képez a HÉV, ahol a jegyváltási feltételek azonosak más ágazatok díjaival, de a Budapesten kívüli szakaszra 6 éves kortól ugyanazok a feltételek vonatkoznak, mint a MÁV-ra.

A Pest megyei VOLÁNBUSZnál a jegyváltási feltételek azonosak a MÁV-éval, tehát ott is 4 éves kortól díjköteles a gyerek.

De, hogy más megyeszékhelyeken milyen utazási-jegyváltási feltételek vonatkoznak a gyerekekre, azt nem tudom, erről csak sejtésein vannak. De feltételezem, hogy 4 vagy 6 éves korig ezeknél is díjtalan.

Mindezt onnan tudom, hogy BKV-ellenőr vagyok

2010. febr. 4. 05:35
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2010. febr. 4. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!