Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Lehet részem bármely támogatásra?

Lehet részem bármely támogatásra?

Figyelt kérdés
Munkát csak városban tudtam szerezni , ami 25 km-re van. Kocsit nem vezethetek egy jó darabig Epilepszia miatt.Már nem vagyok diák . így a fizetésemből havonta elmegy 25k forint.Tisztában vagyok vele hogy mások betegség nélkül is így vannak. De van egy különbség betegség miatt vagy anélkül között. A kérdésem az is táplálja hogy az állam fizeti a gyógyszerem nagy részét , mert nagyon drága lenne. Köszönöm előre is .
2014. nov. 8. 22:06
 1/5 anonim ***** válasza:
45%
Rossz hirem van: az epilepsziasok nem kapnak 90%-os kedvezmenyt. Ne kerdezd kinek vagy miert jo ez, koszond meg felkent vezetoinknek ezt a kis 'kedvesseget'.
2014. nov. 8. 22:22
 2/5 anonim ***** válasza:
A munkáltatótól kérd az utazási költségtérítést, máris ne teljes áron kell fizetned.
2014. nov. 8. 22:56
 3/5 anonim ***** válasza:
90%

Tulajdonképpen egy epilepsziára miért is kellene 90% kedvezmény? edves vezetők ide vagy oda?

Mert egy vak vagy egy mozgássérült oké, de egy epilepsziásnak mégis miben könnyíti meg az életét a 90%?

Az Életét nem a pénztárcáját?

Az a probléma, hogy itt Magyarországon lassan már sajátos iparhálózatok álltak rá arra, hogy minél komolyabb kedvezménye legyen valakinek, ez már-már társadalmi elfogadottságot, státuszt jelent. Ami a gazdagoknál a nagy fekete autó vagy nagy fehér autó az a társadalom alsóbb rétegeiben a MÁK kártya a 90% kedvezménnyel... Akinek van az már menő már elért valamit.

Aztán felszáll a vonatra és fröcsögő nyállal közli, hogy "ez nem szolgáltatás amit a MÁV nyújt!!!". És közben fizet 200 forintot egy 160 km-es útért. Vagy még annyit sem...

2014. nov. 8. 22:58
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
A munkáltató köteles a munkába járáshoz szükséges helyközi bérlet árának 86%-át megtéríteni.
2014. nov. 9. 00:10
 5/5 anonim ***** válasza:
Kérdező, ha ez egy korrekt, bejelentett munkahely, akkor a munkáltatód köteles állni a bérletár 86 százalékát (minimum). Ha nem hajlandók kifizetni, az törvénysértés. Persze tudom, hogy sokszor örülni kell ezzel együtt is a munkahelynek, ám ha van mozgástered, akkor mindenképp jó, ha tisztában vagy ezzel a szabállyal.
2014. nov. 9. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!