Megúszhatom valahogy?
Szóval Bp-en mentem 4 megállót villamossal a Keletibe mert csak fél napra mentem fel, nem vagyok Bp-i. A villamoson pont voltak ellenőrök amit későn láttam meg és persze hogy csekket adott 16 ezerről. A kérdésem az hogy ha nem fizetem be mi lesz? 30 nap van persze rá van írva hogy akkor már 32 500 lenne de egy másik városban is úgy mond érvényes? Vagy milyen következményei lennének ha nem is foglalkoznék vele?
Köszi előre is az értelmes válaszokat!
Ha nem fizeted ki, be fogják hajtani rajtad.
Letiltják a fizetésedből, ha nem vagy nagykorú, akkor a szüleiden hajtják be.
Lényeg, hogy ha megadtad a valós adataidat (gondolom elkérte személyit,lakcímkártyát), akkor az a büntetés be lesz hajtva (nem tudom, hogy ezt le lehet-e ülni, elzárásra átváltva... asszem nem).
Jobb ha magadtól fizetsz, ameddig még csak 16000.
Egyre több késedelmi kamat rakódik rá, majd egy idő után a BKK megunja, és eladja a tartozásodat egy behajtócégnek.
Ez a cég pluszbán rárakja a saját költségeit, így pár hónap múlva akár százezres nagyságrendűre is hízhat a tartozás, amit további nem fizetés esetén polgári peres eljárás keretében (a felmerülő bírósági költségeket hozzácsapva). adóként behajtanak rajtad.
Ha nagykorú vagy és dolgozol, akkor vonják majd a fizetésedből, vagy elárverezik ingó- és ingatlan vagyontárgyaidat. Ha nem vagy nagykorú, akkor a szüleid fizetéséből tiltják majd.
Miből tartott volna egy-két nyamvadt jegyet venni???? Inkább most fizesd be a 16ezret, jobban jársz. Főleg, ha igazi adatokat adtál meg, akkor biztosan utol fognak érni.
Kérdező, most komolyan nem volt érkezésed venni egy jegyet szaros 350 Ft-ért? Úgy, hogy a belvárosban lassan minden megállóban van minimum egy automata? Elég lökött vagy...
Mindenesetre ezt nemigen tudod megúszni. Az elévülésre ne játssz, manapság a szolgáltatóknak minimális erőfeszítést jelent megnézni, kinek van rövidesen lejáró tartozàsa. Mint feljebb írták, a tartozást egy idő utàn eladják egy profi, ebből élő követeléskezelő cégnek, akik jogászcsapatukkal gondoskodnak arról, hogy be legyen hajtva a tartozás. Csak ugye eddigre már rengeteg kamat és ügyleti költség rakódik a 16 000 Ft-ra. Ami a leülést illeti, ez polgári peres követelés, így elzárással nem váltható ki.
de egy másik városban is úgy mond érvényes?
Ez mit jelent? Arra gondolsz hogy nem engednek majd fel Debrecenben a villamosra, mert megbüntetett a BKV?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!