Az öregeknek miért a legnagyobb csúcsforgalomban kell utazniuk?
Figyelt kérdés
Reggel 6-fél 8 között utazom Budapesten HÉV-vel és busszal. Már a HÉV megállóban látni szoktam, hogy egy csomó nyugdíjas ott tolakszik, fellöknek mindenkit a "nyanyatankkal", aztán mikor szállunk fel, mindig elém tolakszanak, hogy ők szálljanak fel először, hátha van még pár hely, és azt ők elfoglalhassák. Természetesen hely nincs, ezért odaállnak az ülő emberek fölé, és rádőlnek, köhögnek, krákognak, mintha kötelessége lenne átadni a helyét. De most komolyan. Mit keresnek reggel hatkor a HÉV-en? Hova mennek ilyenkor, ahova pár óra múlva már nem tudnak? Másnak tényleg muszáj olyankor iskolába vagy munkába mennie, miért nem tudnak pár órát várni? 9-12 óra között miért nem tudnak utazni? csak engem idegesítenek? Szerintem ezek már élvezik, hogyha elvehetik a helyet másoktól. Nem lehetne mondjuk fizetőssé tenni számukra a csúcsidőt?2014. okt. 17. 19:11
1/11 anonim válasza:
Tettük oka mások bosszantása lehet. Bárhogy, például forgalmas járdán egymás mellett vánszorognak hárman, hátha a sietős gyalogosok el tudják kerülni őket.
2/11 anonim válasza:
Közöd?
" Szerintem ezek már élvezik, hogyha elvehetik a helyet másoktól."
- lehet ám, hogy aki ilyen gennyes elveket vall, visszakapja, még mielőtt megvénül.
4/11 anonim válasza:
De amugy, semmi kozod hozza. Joga van oda menni akkor, amikor akar, ahova akar
6/11 anonim válasza:
Számomra a következő, ehhez hasonló effekt a nem világos:
vidéki kisváros, a bolt reggel6-kor nyit, de mamikák már 5:58-kor ott toporognak az ajtó előtt. Nyugdíjas, egész nap semmi dolga, a ráknak kel fel 5-kor, hogy elsőnek vehesse meg a kiflit - ami még amúgy is tegnapi. :D
Ha megérem azt a kort, engem tuti nem lehet majd 9 előtt kiverni az ágyból :D
7/11 anonim válasza:
Az idősebbek keveset alszanak, ez ilyen biológiai dolog. Lefekszenek este 11-kor, éjfélkor, reggel 5-kor meg ding, felpattan a szemhéjuk. Ha otthon maradnak, akkor unatkoznak. A tv-t már unják, úgyhogy gyorsan felöltöznek (a gyorsaságot relatíve kell érteni, ami náluk 1, 1.5 óra hossza), majd falkákba tömörülve nekivágnak a világnak. A sp.rba, meg a te.coba korán kell ám odaérni, amíg van az akciós virsliből, meg friss kenyérből, meg az olcsó ropiból (ami a zacskó felnyitása után elporlad) az onokáknak.
8/11 anonim válasza:
Nem csak a csúcsidőt az egész utazást legalább 50%-ossá. Engem már az is nagyon felbosszant, hogy még is miért utazgatnak ők ingyen össze vissza? Jó megértem ők már dolgoztak egész életükbe, de akkor is kicsit bosszantó hogy én azért fizessek ki 8000Ft-ot hogy iskolába járhassak. Ők meg löknek túrnak fel mindenkit reggel hétkor az iskolás buszon, és egy forintot nem fizetnek. Én azon az idősebben akin látom hogy tankként tapos át 4 emberem, majd mikor felszáll a derekát fogja és hangosan nyögdécsel ki sajnálja meg először biztos hogy nem adom át a helyet, pláne hogy én ugyan azért a buszért havonta 8000 kifizetek.
9/11 Zsebvirág válasza:
Ez nem csak Pesten van így, mindenütt így van ez Magyarországon. Legyen az falu, város, helyi- távolsági busz, ők már csak ilyenek.
10/11 anonim válasza:
és te miért a csúcsidőben közlekedsz? :D indulj el hamarabb 1 órával...:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!