Akkor most mennyi jegyet kell vennem?
Figyelt kérdés
Megyek nyílt napra a Teleki Blanka Gimnáziumba. A Népligetnél letesz a busz, és megyek a Puskás stadionig az 1-es villamossal. Oké arra veszek egy vonaljegyet. A stadionnál felszállok az 1-es buszra. Arra vegyek már a Népligetnél jegyet vagy a buszon vegyek, vaaagy jó amit a villamosra vettem? Nem nagyon vagyok képben ezekkel, elnézést.2014. szept. 17. 18:11
1/9 anonim válasza:
Egyszerűbb ha veszel 1 napijegyet.
2/9 anonim válasza:
Vonaljegyet ha vásárolsz, azt érvényesítheted metrón, villamoson, buszon stb., tehát ezekre a járatokra nincsenek különfajta jegyek. Egyébként a bkk.hu oldalon tökéletesen le van írva, milyen fajta jegyeket mire használhatsz. Nem minden buszon lehet jegyet venni, többnyire csak az elsőajtósokon, de ott is jóval drágább, mint ha egy pénztárban vagy automatából veszed. A Népligetnél vedd meg az összes jegyet, amire szükséged lesz. A villamoson lyukassz egy jegyet, aztán mikor átszállsz a buszra, ott még egyet. Így odafele 2, és visszafele is 2 jegy kell, az 4 db.
3/9 anonim válasza:
Ne hallgass az előző két válaszolóra. Mivel az átszállás a stadionnál KÉNYSZERŰ útmegszakításnak minősül (az 1-es villamos pályafelújítása miatt), ezért NEM kell új jegyet érvényesíteni, hanem a Népligetnél kezelt jegy másik oldalát kell még egyszer érvényesíteni.
Ez BÁRMIKOR igaz, ha
- tervezett vagy műszaki/forgalmi/időjárási ok miatti pótlás van bármelyik vonalon
- műszaki/forgalmi/időjárási ok miatt egyéb járatot kell igénybe venned (mert pl. párhuzamos a kiesett járattal, ezért nem indítanak pótlót)
4/9 anonim válasza:
Ha az egyes busz, az egyes villamospotlót jelenti, akkor elég egy jegy. A jegy másik felét kell érvényesíteni a buszon.
5/9 A kérdező kommentje:
Emberek, segítséget kérek. Kedden megyek, de fogalmam sincs hogyan jutok el pontosan a gimibe. A busz a Volán izékéjénél tesz le, a google útvonaltervezőjében meg nem bízom annyira, szóval segítsééég:D Ha nem jön válazs akkor kiírok egy másik kérdést.
2014. okt. 4. 14:49
6/9 anonim válasza:
" Volán izékéjénél" elárulom, hogy Bp.-n van jó pár Volán izéke.
7/9 A kérdező kommentje:
Elnézést, az Üllői úton lévő Volános busz állomásra gondoltam.:)
2014. okt. 4. 15:08
8/9 anonim válasza:
Üllői út átmegy kb. 3 kerületen, Bp leghosszabb útja. Még mindig nem vagyunk előrébb :D
9/9 A kérdező kommentje:
Nézzétek el nekem, nagyon nem vágom a pesti dolgokat.:D
[link] ez lenne pontosan:D
2014. okt. 5. 18:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!