Mi van olyankor, ha 4 évvel ezelőtt megbüntettek a BKV ellenőrök 16 ezer forinttal, amit azóta nem fizettem ki illetve csekk sem jött utána?
-Kopp-kopp
-Egy pillanat és nyitom.Jónapot kit keresnek?
-Egy bizonyos xy-t.
-Én vagyok, mit szeretnének?
-A háza/lakása kulcsait...
Szóval lehet megúszod de lehet egyszer csak a fenti eset fog lejátszódni.
"""Érvényed""" diákbérlet diákigazolvány nélkül:
Tanárúr kérem, én megcsináltam a beadandó dolgozatot, de otthon van. De tényleg megcsináltam.
Rendben fiam, kapsz rá egy ötöst...
Biztos úr, isten bizony van jogsim, csak otthon maradt...
Eddiboy, nem 1 év az elévülés, hanem 5.
Kérdező, nem túl valószínű, hogy a BKK elengedi a büntetésed. Lejárat előtt ki- vagy eladják követeléskezelő cégeknek az adósságodat és e profitorientált, a vonatkozó jogszabályokat alaposan ismerő cégek nem fognak futni hagyni. Ha el akarod kerülni a banki inkasszót, a jelzálogot vagy ingóságaid elárverezését, akkor célszerű együttműködni a behajtókkal. És ha mindezt meg akarod előzni, sétálj be az Akácfa utcába. (Páran mondják itt, hogy ne foglalkozz vele, de ma már új szelek fújnak és ezek a régi reflexek inkább csak pofáraesésre jók, túlélésre kevésbé.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!