Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ez hogy van most?

Ez hogy van most?

Figyelt kérdés
Ma kaptam,, egy csekket, metrón, volt bréletem érvényes is, csak éppen nem volt matrica a diákigazolványon, biztos leeshetett észre sem vettem de még, így matrica nélkül ahol vettem a bérletet is így elfogadták nem volt probléma. Erre kaptam csekett 16 ezer forintos csekket, mert nincs a diákon matrica. Most a suliból nem tudok kérni egymásikat,, mert jelenleg zárva van,illetve szeptemberben nem fogok oda járni így tehát nem fognak már adni. Annyi kérdésem van hogyha ma vettem egy felnőttbérletet ha azt felmuatom így kevesebbe fog kerülni?? Vagy mindenképp csak a matricás diákigazolványt fogadják el függetlenül attól hogy vettem egy felnőttbérletet?
2014. aug. 3. 23:47
 1/4 anonim ***** válasza:

Mivel nincs matrica a diákodon, ezért felteszem jelenleg tanulói jogviszonyod sincs. Így jogtalanul vetted igénybe a kedvezményt, amiért jogos a büntetés. És hiába veszel utólag bérletet, a rendszer rögzíti a bérlet vásárlásának időpontját, hogy ne lehessen így visszaélni.

Az egyetlen ésszerű dolog hogy amint lehet befizeted, így nem fog nőni a büntetés mértéke.

2014. aug. 3. 23:59
 2/4 A kérdező kommentje:
Jogviszonyban vagyok... Őszig még igen.
2014. aug. 4. 00:10
 3/4 A kérdező kommentje:
Csak nem volt vagy leeesett én nem figyeltem februárban kaptam meg a diákot,, eddig semmi gond nem volt vele, tegnap az elleőnr mondta hogy kell rá matrica. Akkor vettem észre hogy nincs is rajta.. Tehát akkor be kell fizetni ezt a 16 ezret?, Sztem. nagyon sok ezért. de mind1 akkor. öRÜLJÖN A BKK.
2014. aug. 4. 00:11
 4/4 anonim ***** válasza:

Mi elhisszük, hogy van érvényes tanulói jogviszonyod. De ennek igazolására a matrica szolgál, mert ha mindenki elhinné ugyanezt bemondásra, akkor mindenki diákbérletet venne, diákkedvezménnyel menne standra vagy akármi.

Ők ( az állam ) biztosítanak neked utazási kedvezményt, ha a feltételek adottak. Azt viszont neked kell biztosítanod, hogy ennek igazolásához érvényes okmányokkal rendelkezz. Gondolom felragasztás után egyszer sem nézted meg, hogy meg van-e a matrica...

Ha ügyes vagy és be tudsz valakit rángatni az iskolába, és szerzel egy iskolalátogatási vagy tanulói jogviszonyt igazoló papírt, amivel elballagsz a BKKhoz, akkor lehet nem 16 000-ret kell majd kicsengetned, hanem kevesebbet.

Ha nem tudod megoldani, akkor ez volt a tanulópénz. Később az ilyenekre jobban fogsz figyelni ( pl okmányok érvényességi ideje, lejárt jogsi,lejárt műszaki stb ugyanúgy fizetős, senkit nem érdekel, hogy nem vetted észre ).

2014. aug. 4. 01:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!