Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » 6-án is lehet még ehavi...

6-án is lehet még ehavi bérletet venni?

Figyelt kérdés
Elfelejtettem bérletet venni, de nem akarok ezért bemászni ma a belvárosba, persze ha muszáj, megteszem... Viszont ha lehet holnap is, akkor maradnék annál a lehetőségnél. Amúgy Szegedről van szó, bár nem hiszem, hogy ez fontos. SÜRGŐS LENNE!
2014. júl. 5. 11:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
5%
Pesten 30 napos bérlet van. Én mindig 16-án veszem meg,és következő hónap 15-ig érvényes.
2014. júl. 5. 12:03
 2/15 anonim ***** válasza:
2014. júl. 5. 12:21
 3/15 A kérdező kommentje:
igen, ezt már én is néztem...
2014. júl. 5. 12:36
 4/15 anonim ***** válasza:
92%
Jó, de akkor mi a kérdés, ha nézted?
2014. júl. 5. 12:41
 5/15 anonim ***** válasza:
41%

Szerinted az SZKT-nak mi az érdeke, az, hogy minél több bérletet adjon el, vagy az ellenkezője?

Nyilván az előbbi.

Mi tehát a logikusabb? Az, hogy kizárólag a hónap első öt napján lehessen csak bérletet venni, vagy akár adott hónap utolsó napján is? Nyilván az előző, tehát akármikor vehetsz havi bérletet. Az SZKT-nak mindegy, sőt, ő annál jobban jár, minél később veszed meg. Mert annál kevesebbet tudsz vele utazni.

Mellesleg bevezették már a 30 napos bérletet is, olyat meg aztán végképp akkor veszel, amikor csak akarsz. Tehát ha klasszikus havibérletet nem kapsz, akkor ilyet választasz.

Ahhoz, hogy erre rájöjj azért nem kell agysebésznek lenni, főleg, ha amint mondtad megnézted a honlapot is.

2014. júl. 6. 11:34
 6/15 anonim ***** válasza:
17%

Valamokka, ha csöndben maradtál volna... de nem maradtál, csak idetoltál rakat hülyeséget.

Szegeden pár éve a pestihez hasonlóan olyan havibérlet van, amelyik a hónap bármelyik napján megváltható, s egy hónapig érvényes.

Tehát a február 28-án váltott március 27-ig, a szeptember 19-én váltott október 18-ig.

Első ír harmincnapos bérletről, meg Pestről. Olyan már Pesten sincs.

2014. júl. 6. 12:10
 7/15 anonim ***** válasza:

Tyű de önelégült vagy kedves hatos,meg buta is!!

[link]

csak hogy ne kelljen keresgélned,mert arra is lusta vagy.

Bérletek érvényessége:

Havi bérletjegy: tárgyhónap 1-jén 0 órától a következő hónap 5-én 24 óráig,

30 napos bérlet: pedig az utas által kívánt és a bérleten feltüntetett naptári nap (az érvényesség első napja) 0.00 órától a következő hónap ugyanazon naptári napját megelőző nap 24.00 óráig érvényes.

Első félhavi bérlet: a tárgyhónap 4-én 0 órától 20-án 24 óráig

Második félhavi bérlet: 19-én 0 órától a következő hónap 5-én 24 óráig,

És képzeld nem csak Pesten van így,hanem mindenhol.

2014. júl. 6. 17:19
 8/15 anonim ***** válasza:

Kedvesem meg tudnád mutatni a szegedi közlekedési vállalat honlapján a 30 napos bérletet? Már linkeltem, nem kell keresned. Itt van a budapesti is: [link]

Hogyan kerül ide a volánbusz? Sem a kérdés, sem a kialakult vita nem érinti a Volán járatit, díjszabását.

2014. júl. 6. 18:01
 9/15 Zsebvirág ***** válasza:
23%
Teljesen mind1 az, hogy VOLÁN járat vagy SZKT vagy BKV vagy bármi, mert mindnél úgy van, hogy a bérlet a következő hó 5-ig napjáig jó és lehet fél havi bérletet is venni, de mind1ik bármikor kiváltható. Ennyi!
2014. júl. 6. 19:20
 10/15 anonim ***** válasza:

Valamit nem értek. Egy konkrét kérdéshez szeretettem volna releváns segítséget nyújtani. És mi lehet ez esetben a leghasznosabb? Belinkeltem a cég azon oldalát, melyen minden hiteles és pontos információ megtalálható. Ez le lett pontozva. Miért?

Aztán kialakul itt egy vita harminc napos bérletről, volánbuszos tarifákkal fűszerezve. Miért?

Ez is 100%-ban megfelel a valóságnak:

Szegeden pár éve a pestihez hasonlóan olyan havibérlet van, amelyik a hónap bármelyik napján megváltható, s egy hónapig érvényes.

Tehát a február 28-án váltott március 27-ig, a szeptember 19-én váltott október 18-ig.

Első ír harmincnapos bérletről, meg Pestről. Olyan már Pesten sincs.

Mi vele a baj?

És ha a kérdező nézte a linkelt oldalt, hogyan nem találta meg a kérdezett infót, amikor nekem Pestiként 15 másodperc volt megtalálni?

2014. júl. 6. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!