5.-én még használhatom az ehavi bérletet?
Igen!
A bérlet a feltüntetett helység összes helyijárati autóbuszvonalán - a tárgyhó első napjának 0.00 órájától a következő hónap 5-én 24.00 óráig - korlátlan számú utazásra érvényes.
Ez van a bérlet hátuljára írva.
"Tetszőleges kezdőnappal váltható. Érvényes az adott napon 0 órától a következő hónap azonos napját megelőző napon 24 óráig"
11:20 - Régen valóban így volt, de most már a december kivételével nem így van.
Kedvezményes éves bérlet esetén egy 12 darabos bérlettömböt kapunk, ezekre van ráírva a hónap neve, és:
A tárgyhavi értékszelvény érvényes az adott hónap első napján, 0 órától a hónap utolsó napján 24 óráig, kivéve a decemberi hónapot, amikor az érvényesség a következő év január 5-én 24 óráig tart.
Éves bérlet esetén:
Érvényes 2009. január 1-jén 0 órától 2010. január 5-én 24 óráig.
Havi bérlet esetén pedig már nincs hónapokra lebontva, hanem dátumtól dátumig váltjuk, és kezdő dátumtól lejárat dátumig érvényes, tovább nem, de a hivatalos leírást is idézem:
Érvényes az adott napon 0 órától a következő hónap azonos napját megelőző napon 24 óráig.
Most már a bérletek hátuljára is így nyomtatják fel, nem a régit. Meg lehet nézni.
Azért marhára látszik, hogy még sokan hiszik azt, hogy a világ közepe Budapest, és csak a BKV-val lehet utazni...
Amennyiben a kérdezőnek HAVI bérlete van (és nem 30 napos), akkor az adott bérlet a következő hónap 5. napján 24 óráig érvényes. A BKV-nál speciál nincs már havi bérlet, ő ezt megszüntette, helyette 30 napos bérletet ad (ami ugye csak a nevében 30 nap, mert februárban pl. csak 28, de a legjobb esetben is csak 29 vagy 30.)
De havi jegyet még tud váltani Volánra, MÁV-ra, egyéb tömegközlekedési vállalatokra, tehát az első válaszoló is jót mondott.
És annyira azért nem triviális, hogy csak Budapest és BKV létezik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!