Külföldre menő buszon kiskorú utazása megoldható így?
17 éves vagyok és szomszédos országba mennék a nálam jó pár évvel idősebb barátnőmmel.
Az a problémám, hogy a buszjáratok weboldalán olyasmit írtak, hogy gyermek/kiskorú a jelen nem lévő szülőktől kötelező bemutatni valami beleegyező papírt... Szóval a kérdéseim a következők:
1. Apámmal nem is tartom a kapcsolatot, muszáj lenne vele is aláíratni?Ennek szerintem így sok értelme nincs, illetve kivitelezhetetlen is...
2. Anyukám nem tudhat róla, hogy egy napig külföldön leszek, pánikolós típus... :D Hogy oldhatnám ezt meg? Aláírást mennyire ellenőrzik pl.? Megúszhatom ezt így?
Ha nem tudom megoldani, kénytelen leszek vonattal menni, az meg sokkal drágább. :(
Előre is köszi a válaszokat!
A fiam tavaly 16 évesen busszal jött haza Magyarországról Angliába. Csak érvényes útlevele volt. (útlevelére szükség volt, mert nem csak Magyarországra ment nyaralni)
Senki nem kért külön szülői papírt.
Szóval, nyugodtan utazhatsz, csak legyen érvényes úti okmányod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!