Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Külföldre menő buszon kiskorú...

Külföldre menő buszon kiskorú utazása megoldható így?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok és szomszédos országba mennék a nálam jó pár évvel idősebb barátnőmmel.

Az a problémám, hogy a buszjáratok weboldalán olyasmit írtak, hogy gyermek/kiskorú a jelen nem lévő szülőktől kötelező bemutatni valami beleegyező papírt... Szóval a kérdéseim a következők:

1. Apámmal nem is tartom a kapcsolatot, muszáj lenne vele is aláíratni?Ennek szerintem így sok értelme nincs, illetve kivitelezhetetlen is...

2. Anyukám nem tudhat róla, hogy egy napig külföldön leszek, pánikolós típus... :D Hogy oldhatnám ezt meg? Aláírást mennyire ellenőrzik pl.? Megúszhatom ezt így?

Ha nem tudom megoldani, kénytelen leszek vonattal menni, az meg sokkal drágább. :(

Előre is köszi a válaszokat!

2014. jún. 21. 12:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
A szabály 15 év alatti kiskorúakra vonatkozik. 17 évesen már nem kell semmi papír, hogy külföldre menj. Még a repülőn sem kérnek.
2014. jún. 21. 12:19
 2/12 A kérdező kommentje:

Igen? Ez biztos? Csak mert én is hallottam már erről, az oldalon viszont nem tértek ki külön rá, csak hogy "kiskorúak"... Ennek akkor utánanézek még.

Mindenesetre köszönöm a választ! :)

2014. jún. 21. 12:23
 3/12 anonim ***** válasza:

Melyik szomszédos ország? Ha Románia, akkor kell szülői beleegyezés, ők ezt komolyan veszik. Ha Ausztriába mentek, akkor megúszható.

Viszont nem tartom túl jó ötletnek a szülő tudomása nélkül a kirándulást.

2014. jún. 21. 12:33
 4/12 A kérdező kommentje:
Ausztriába megyek. Hogyhogy megúszható? Elkérik a papírt, csak nem néznek utána?
2014. jún. 21. 14:27
 5/12 anonim ***** válasza:

"Ha Románia, akkor kell szülői beleegyezés, ők ezt komolyan veszik."

Igen szigorúan veszik a SAJÁT állampolgáraik számára. A többiekhez nincs semmi közük.

Kérdező: Ausztria felé határ sincs már, mégis kit érdekel, hogy utazol-e? :D

2014. jún. 21. 14:53
 6/12 A kérdező kommentje:
Na most akkor kinek van igaza? :D
2014. jún. 21. 16:25
 7/12 anonim ***** válasza:
Azert azon ne csodálkozz majd, ha anyád par het szoba fogságba ítél egy ilyen jatek utan....
2014. jún. 21. 17:04
 8/12 A kérdező kommentje:
Jaj de vártam már egy ilyen hozzászólást valakitől, nulla belelátással a dolgokba. :) Csak egy kérdést tettem fel, a válasz érdekelne, nem kioktatás a semmiről.
2014. jún. 21. 17:13
 9/12 anonim ***** válasza:

Legyen nálad érvényes útlevél vagy személyi igazolvány. Ausztria határán nincs útlevél ellenőrzés, de ez nem jelenti azt, hogy véletlenszerűen ne állítsák meg a buszt ellenőrzésre. De ha így is lesz, te 17 éves vagy. Nyugodtan utazhatsz szülői engedély nélkül is. Fapados járatokon sem kell 16 évnél idősebb fiatalkorúaknak engedély.

Egyébként 17 évesen se gyerek, se kiskorú nem vagy. Te fiatalkorú vagy. 1 év híján felnőtt.

jó utat.

2014. jún. 21. 20:02
 10/12 A kérdező kommentje:
Fúú, köszönöm szépen a választ!! Ezt jó tudni. :)
2014. jún. 21. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!