Miért van az hogy a MÁV otthon nyomtatott jegye drágább mintha a pénztárban veszem meg?
De igen IC, de úgy tudom már egységesek a az IC a pótjegyek, régen volt az hogy minden IC-re más árú a helyjegy vagy még most is igy van?
De pont hogy az IC helyjegy olcsóbb most néztem meg.
Úgy van hogy az otthon nyomtatott jegyen Kazincbarcika(Miskolc-Tiszai-Keleti/Zugló-Cegléd)Kecskemét 2862Ft (308Km)
Vissza felé pénztárba vásárolt jegyen Kecskemét(Cegléd-Budapest Zugló/Keleti Miskolc-Tiszai) 2580Ft és 313Km Tehát teljesen ugyan az a vonal mégsem egyeznek sem a jegyárak sem a km-ek..
A pótjegy viszont otthon 491Ft volt a pénztárba viszont 595.
Csak én írtam teljesen ugyan az viszonylat van az otthon nyomtatott jegyen mint a pénztáros jegyen mégsem egyezik az ár, az otthon nyomtatott 2862Ft (308Km-re) a pénztáros jegyen meg 2580 van 313Km-re.
Az átszállásokat sem nagyon értem mert az átszállás elég necces(időben), az IC lévő kalauz azt mondta hogy elméletileg csak arra vonatra szol a jegyem ami a jegyre van írva, de késés esetén a következő vonatra fel szállhatok. Vissza felé egy másik azt mondta hogy már nem így van az adott napon belül bármelyik vonatra felszállhatok a viszonylaton belül.
A legalább egy nappal előre megváltott jegyekre kedvezményes IC pótjegy jár, kivéve a péntek és vasárnap délután induló vonatokra. Ez okozhatja az IC pótjegy árában lévő különbséget. A normál jegy különbségét az okozza, hogy a Keleti/Zugló átszállást az Elvira nem tekinti folyamatos utazásnak és külön külön jegyet ad ki 101 és 207 kilométerre, vagyis egy 120 és egy 220 km-es jegyet. Ki kell pipálni a fejlécben a "budapesti fejpályaudvaron át" opciót, ekkor Zugló helyett Nyugatiból adja a jegyet, és így folyamatos utazásnak számít, mivel a bp-i fejpályaudvarok díjszámításilag egynek számítanak, és egy db 313 km-re szóló (350 km-es) jegyet ad ki, az 5 km különbség a Zugló-Nyugati táv.
A másik kérdésre: jelenleg már az interneten váltott jegyek aznap bármelyik vonatra érvényesek, viszont az IC helyjegy csak arra, amelyik rá van írva, ha lekésed, azt meg kell váltani pótlólag a pénztárnál.
A tegnapi jegyet amit a pénztárba vettem szerintem eldobhattam mert nem találom de megvan a múltkori és az ugyan az.
Ez lenne az otthoni :
Ez pedig amit a kecskeméti pénztárban adtak:
Eltérés hogy pénztáros jegyen csak Budapest van írva és akkor a kilométerre, meg is van a válasz de még akkor is mért olcsóbb egy kicsivel az?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!