Gyöngyösön tényleg át akarják helyezni a buszállomást? Mikor? Miért? Miért nem a vonatállomáshoz?
gyöngyösi vagyok, nem hallottam konkrétan ilyenről, bár már évek óta tervezgetik. (off: nem a spar a legdrágább.. mi a dombról lejárunk oda sokszor mert a tesconál is jobb akciókat lehet kifogni) mindenesetre tényleg kicsit odébb tehetnék a buszmegállót, mert szörnyű hogy néha milyen fennforgás van ott. de mégis hova gondolod északon a buszmegállót? ha azt nyáron hozzáadjuk a Mátrából letúduló nagy forgalomhoz akkor szintén csak káosz lenne. a vasútállomásnál lenne jó helye véleményem szerint, könnyebben kijutna a 3asra is.
ha tudsz konkrétumot, szivesen látnám itt :)
Konkrétumot nem tudok sajnos, csak sok félét hallottam már pletyka szinten és tudni szeretném, mi az igaz.
Szerintem a vasútállomás mellett lenne a legjobb egy új, korszerű központot kiépíteni. Mint írtam: fősuli, gimi, szakközép (de sok ált. isk.) is északon van, tehát ide kellene tenni már csak a sok iskolás ingázó miatt is. Meg az esetleges busz-vonat közti átszállások könnyű lebonyolítása miatt is. Ha mégsem kerülhet a vasút mellé, akkor szerintem a jelenlegi helyén kellene tovább bővíteni (mint pl. Szolnokon), akár emeletessé átalakítva. De szomorú vagyok, mert azt hallottam, hogy valahová a 3-as út mellé akarják rakni, ennek nagyon nem örülnék. A belvárosban és északi városrészen lakók mindig buszozhatnának helyijárattal, hogy haza érhessenek. Remélem, ezt megfontolják majd a döntéshozók is! (Délen már ott van pl. a Toronyház megálló!)
Köszi! Remélem, hamarosan azt az infót kapom, hogy a vonatállomás mellé építik majd föl az új buszpályaudvart. Minél előbb, annál jobb!
Egyébként örülök az új Obi-nak! Még jöhet egy Baumax, meg egy Praktiker is! :-)
Találtam egy cikket a költözésről a neten, íme:
Hát, én nem ilyen döntést hoztam volna a képviselők helyében. Ez (a Szpari pálya külső része) azért elég távoli, kieső hely. Közelebb lenne a belvároshoz, ha a mostani vasútállomáshoz telepítenék. Ott van (előtte) egy hatalmas nagy üres, placc, valamint kihasználatlan Tüzép telep. 1000 éve nem használt, felszámolható iparvágányokkal. Hébe-hóba amúgy is szoktak ott buszok parkolni. Gondolom az önkormányzatnak is van ott telke, de ha nem elég, meg tudta volna oldani valahogy, hogy oda kerüljön a csomópont. Minek kell a keleti csücsökbe rakni? Így meg Eger felé menet állhatnak majd a buszok a lezárt sorompónál oda-vissza (mert gondolom a Szurdokpart úton akarják majd küldeni őket Eger felé, mert a 24-es utat "féltik" a terheléstől). Szerintem lehetett volna jobb döntést is hozni.
Az helyzet, hogy az autósoknak jobban kellene vigyázni a gyalogosokra, elvégre ők ülnek benne több száz kg fém kaszniban..... Zebránál meg amúgy is lassítani kellene.
Szerintem a mostani helyen jó helyen van, mert mindenki aránylag gyorsan eléri, és ha átteszik a sparihoz az nagy szívás lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!