Miért van a BKV-nál a 2004 és 2006 között vásárolt Volvo buszoknak sárga, tehergépkocsikra és kamionokra vonatkozó rendszám?
Figyelt kérdés
2004 és 2006 között újonnan vásárolt Volvo: [link]
Használtan vásárolt Volvo: [link]
Más BKV buszon nincsenek sárga rendszámok egyébként.
2014. máj. 9. 21:51
1/5 anonim válasza:
Tudtommal a sárga rendszám az a személy szállításra vonatkozik. De nembiztos.
2/5 A kérdező kommentje:
Ezt írja a Wikipédia: "FIA … FZZ-123: Tehergépkocsik, kamionok rendszáma. Sárga alapon fekete karakterek – bérfuvarozás."
2014. máj. 9. 22:15
3/5 anonim válasza:
Ezt már én is észrevettem, én is kíváncsi lennék a válaszra. :)
4/5 anonim válasza:
Egy időben a különjáratot is végző autóbuszokra kötelező volt kiváltani a sárgarendszámot. A BKV számolt azzal, hogy a Volvok esetleg különjáratoznának (nagyobb rendezvények esetén ez többször meg is történt), így mind a 150-re kiváltották a sárga FRSZ-t. A FIA-FZZ mezőt illetően pedig a Wiki nem fogalmaz pontosan, ez a mező tehergépkocsin és autóbuszon egyaránt nagyszámban előforul.
5/5 anonim válasza:
Igen, ez egy nagy marhaság volt pár éve, a Volánok is elkezték sárgára cserélni a buszok rendszámát, aztán visszavonták a rendelkezést, így újra lehet fehér rendszám is a (bérfuvaroszást végző) buszokon. Az új buszok így újra fehér rendszámot kapnak, és elkezdték a Volánok a sárga rendszámokat is visszacserélni fehérre, mert olcsóbb a műszaki fehér rendszámmal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!