Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mik a BKV ellenőrök jogai,...

Mik a BKV ellenőrök jogai, kötelezettségei? Hol található meg a pontos munkakörleírásuk, és a munkavégzéshez alkalmazható joguk leírása?

Figyelt kérdés

BKV ellenőrök jogai: elveheti-e a jegyet bérletet vagy elég csak megmutatni? Feltarthat-e? Mit tehet ha nincs jegyem/bérletem? Elkérhetem-e az azonosítószámát azelőtt, h megmutatnám e a jegyem-bérletem? Stb...biztos értitek :)

Hol találhatnám meg a pontos jogszabályt, ami a jogaikról szól, stb? Egyszer írtam a bkv-soknak, de kiszúrták a szemem egy "kontrollcé-kontrollvé" válasszal, amivel semmit sem értem.

Valaki segítsen már :)

2009. dec. 25. 18:39
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
95%

igazából semmire nem jók

ha elkéri a jegyedet/bérletedet és nem mutatod meg neki akkor sem csinálhat semmit mert nem érhet hozzád és nincs joga visszatartani. ha meg meg akar büntetni és nem adod oda neki a személyid akkor közli hogy hívja a rendőröket de azok úgysem fognak jönni, ha mégis de te nem vagy köteles megvárni és a kallernek nincs joga visszatartani.

2009. dec. 25. 18:57
 2/14 A kérdező kommentje:

Ezt tudom én is, de köszönöm h reagáltál :)

Igazából világéletemben volt bérletem, csak gondoltam egy hivatalos mondat és jogszabály keretében küldöm el a halál *aszára a hatalommániásokat :) :D

Meg egyébk tényleg kíváncsi lennék a jogaik hivatalos, írásos megfogalmazására :)

2009. dec. 25. 19:05
 3/14 anonim ***** válasza:
94%

Nincs joga feltartani,hozzádérni,elvenni akármidet is. Ha megbüntet és nem adsz neki semmit,nem kutathat át vagy ilyenek. Nyugodtan sétálj el, NEM tarthat vissza. :)

Amugy engem is érdekelnének a "jogaik".

2009. dec. 25. 19:17
 4/14 A kérdező kommentje:

Értem. Nem mintha paráznék tőlük...kedvenc esetem:

Egy elég agresszív, cigány ellenőr megtalált engem, kötekedett egy sort, hogy miért nem írtam a diákszámom rá a bérletre (egyébk nálam volt még 6előzőhónapi, azokon megmutattam, h ugyanúgy nincs szám). Elkezdett fenyegetni hol leszállít meg pofánvág...tipikus cigány :D

Felszólítottam, hogy amint hozzám ér, elveszíti a közalkalmazotti jogviszonyát (mivel hogy szerződésszegést tesz azzal, h a munkakörén kívül eső dolgot cselekszik, ami pl az én személyem elleni erőszak), onnantól kezdve pedig annyi joga van mint egy sima állampolgárnak. Ezáltal én meg támadásnak fogom venni az agresszív viselkedését, amivel egyértelmű önvédelemmel fogok reagálni

Ilyenkor mindig visszavesznek :D A körülötted lévők meg nevetnek hogy mekkora bunkó az ellenőr:)

2009. dec. 25. 20:19
 5/14 anonim ***** válasza:
62%
mondjuk én nem értem mibe kerülne ráírni a számot a diákra. Régebben én sem írtam rá, de már rájöttem hogy parasztság nem ráírni, mert mindenki tudja hogy nem szabályos, és mi értelme van húzni az agyukat..
2009. dec. 25. 20:49
 6/14 A kérdező kommentje:
Semmibe nem kerül, így szoktam meg :) Érdekes, addig senkit sem zavart, és azután sem :) Egyébk azóta ráírom, hogy az ilyen kisegítős ellenőrök ne kössenek bele még abba is :)
2009. dec. 25. 21:06
 7/14 anonim ***** válasza:

20:19 ez durva amit művelt... na az ilyenekre mondom hogy pusztuljon meg a fajtáival együtt...tipikus.

Amugy pont ezekért nem veszek bérletet és flangálok régivel... majd ha ők tisztességesek lesznek,akkor majd talán én is!

Máskor pedig vigyázz az ilyenekkel,szeretnek belekötni mindenbe.

2009. dec. 25. 22:11
 8/14 A kérdező kommentje:

Na igen, sok bliccelő a rossz tapasztalatok miatt lóg. De igazából nem hinném, hogy a bliccelők miatt ilyen rossz a bkv színvonala...nem kéne sokszázmilliókat szétosztogatni prémiumként :)

De persze említsük meg, hogy vannak normális és barátságos ellenőrök is! bár én még nem találkoztam egyel sem :)

Szóval akkor semmi ötlet, hogy hol lehetne megtalálni a jogszabályokat ? :( :)

2009. dec. 25. 22:26
 9/14 anonim válasza:
51%

"nem kéne sokszázmilliókat szétosztogatni prémiumként" tudod hányszor a fejünkhöz vágják ezt, nekünk egyszerü alkalmazottaknak? És azt tudtad, hogyy olyan a helyzet: nincs garancia arra, hogy a decemberi béreket átutalják, mert nincs miból! Mégis dolgozunk! (járművezető vagyok, és nem ellenőr)

Ami a bliccelést illeti, azok bliccelnek, akiknek elég vastag a bőr a képükön. Én pl nem tudnám felvállalni azt a szégyent, hogy más emberek szeme láttára égessenek le, egy xaros jegy miatt. Akinek van jegye, nyugodt lelkiismerettel utazik

2009. dec. 28. 09:03
 10/14 A kérdező kommentje:

De én nem hibáztatok a prémiumosztogatásért egy ellenőrt se, se járművezetőt, se bérletárusítódobozban posztolót. Őket sajnálom inkább, mert igazából több járna nekik (talán még veszélyességi pótlék is, ahogy a mai világ áll..), de ez a seftes BKV név alatt működő maffia azok között osztogatja az Emberek pénzét, akik ott sündörögnek fent...

Lelövetném az összes felsővezetőt :) :D

2009. dec. 28. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!