Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért nem tudnak este is...

Miért nem tudnak este is buszokat indítani a falvam és az iskolám városa között?

Figyelt kérdés

18:10kor eljön az utolsó busz a városból, utána nem tudok busszal hazajönni már, valakivel haza kell hozatnom magam.

Különösen nyáron, amikor az ember lehet csak este akarna hazajönni, elég korán van, meg van 1-2 iskolai esemény, egy évben kettő az én iskolámban ami tovább tart mint 18:10. Simán indíthatnának egy buszt mondjuk 20:00-kor és egy másikat 22:00-kor.

Miért nem tudnak akkor is? Biztos nem én egyedül lennék akinek szüksége lenne rá.

2014. ápr. 30. 22:37
 1/8 anonim válasza:
0%
Nyarat úgy értem tavasszal meg nyáron, most is egy ilyen alkalom lenne pl. amikor simán lehetett volna ott maradni estig mert vannak programok.
2014. ápr. 30. 22:41
 2/8 A kérdező kommentje:
Ezt én írtam másik felhasználóval, mindegy.
2014. ápr. 30. 22:42
 3/8 anonim ***** válasza:
Érdekes. Ott senki nem jár a faluból a városba dolgozni, pl. olyan munkahelyre ahol több műszakban dolgoznak. Gondolom nem különjárat van a felnőtteknek és az iskolásoknak.
2014. ápr. 30. 22:53
 4/8 anonim ***** válasza:
ehhez nem artana tudni hanyan laknak abban a faluban. egy 400 fos telepulesre nem tul nagy csoda, hogy nem indul keson este buszjarat.
2014. ápr. 30. 22:55
 5/8 anonim ***** válasza:

Én is sokszor szívok a tömegközlekedés miatt. Amikor elmegyek a haverokkaldiszkóba vagy kocsmázni, akkor egyértelműen nem mehetek kocsival az alkohol miatt.

Ez van, ezt kell megszoknod.2-3 ember miatt nem éri meg járatot indítani. De még 10 miatt sem.

Nekem szerencsére van este 11-kor még egy busz, de azon ha köcsög a sofőr, egyszerűn nem áll meg. Ha meg emiatt felhívom a volánt, még engem csesznek le, amiért este hívom őket.

2014. ápr. 30. 23:39
 6/8 anonim ***** válasza:

Ez a baj a magyar kistelepülések tömegközlekedésèvel: még mindig 50 fős buszokkal akarják kiszolgálni ezeket, kötött útvonalon és menetrenddel. Ez az 1990-es évekig jogos is volt, nem nagyon volt alternatívája. Ma már viszont mindenkinek ott a mobil a zsebében, így bármikor előre tudja jelezni az utazási igényét. Össze kellene tehát fognia a kistérség településeinek és venni, akár pályàzati pénzből egy mikrobuszt. Ez akár 4-5 települést is ki tudna szolgálni. Az üzemeltetés rendszere lehetne a maihoz hasonlóan kötött útvonalú, de igényvezérelt is, azaz csak ott menne a busz, ahová hívtàk ill. menni akarnak vele. Az időpontok is lehetnek fixek vagy rugalmasak. Egyèbként már most is sok falunak van alkalmas saját járműve, de ezt leginkább a szociàlis szolgàlatok használják, hajnalban és este állnak. Megjegyzem, nyilván a mai jegyárak nem fedeznék a készenlétben àlló sofőrök bérét e jàratokon, a rugalmasságnak ára van.

Azt javaslom, dobd be ezt a javaslatot a helyi köztudatba, pl. az önkormányzati képviselődön keresztül.

2014. máj. 1. 06:43
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha eldugott helyen van a falud és nem főút menténk akkor nem érdemes a volánnak csak abba az egy faluba mennie.

A mi falunkba se megy közvetlen busz hanem megy tovább mert utánunk még van egy rakás település, város, a főváros.

2014. máj. 1. 09:36
 8/8 anonim ***** válasza:

Mivel 18:10-kor elmegy az utolsó busz, ebből azt tudom leszűrni, hogy egy igen csak kis településről lehet szó, ráadásul nem fő út mellett van. Nekem ebből a szempontból nagy szerencsém van, 20km-re lakom a várostól mégis reggel 6-8 között 10 percenként jön egy busz, mert igény van rá.

Lehet írni a volánnak egy levelet, hogy ezt szeretnétek, max járni fog a busz egy hónapig és ha nem megtérítődő akkor leállítják a járatot. Felénk is tesztelgetnek elég sokat, hogy hogyan a legjobb. Az utolsó busz 22:30-kor megy, de tele van.

2014. máj. 1. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!