BKK új jegyautómatában, hogyan lehet számlát kérni a bérlethez?
Pár napja rakták ki nálunk a BKK jegyautomatát, és azon akartam megvenni a havi bérletemet. Minden jól ment egészen addig, amíg meg nem kellett adni, hogy melyik cég nevére legyen kiállítva a számla ugyanis itt vonalkódot várt. Aztán hagytam fenébe, mert nem láttam egyéb opciót.
Próbáltam utána keresni neten, de sehol semmi infó volt. Ötletek?
Teljes segítséget nem fogok tudni adni, de megpróbálom. Kelenföldön dolgoztam az aluljáróban, a MÁV-Start-os automatáknál segítettem az utasokat, és mellettünk voltak a BKK-s automaták is. Sokan elakadtak annál a kérdésnél, mint Te. Ha jól tudom, regisztrálni kell egy "fiókot" magadnak a bkk.hu-n, és azt a vonalkódot, amit kapsz, ki kell nyomtatnod, vagy telefon kijelzőjéről beolvastatnod. A MÁV-os automatáknál egyszerű, kapsz egy kódot, amit be kell ütnöd, és kapsz számlát is.
Ha hülyeséget írtam, ne haragudj, de így emlékszem. Szép estét!
Köszönöm a hozzászólást.
A MÁV-ossal nincs problémám. Ott neten veszem meg és aztán csak be kell ütni.
Rákerestem a neten a BKK reigsztrációra, de csak a teherforgalomra vonatkozóan találtam regisztrálást. Gondolom nem ennek kellene lennie.

Ma délelőtt én is szembesültem a jelenséggel, nem is tudtam bérletet venni. Viszont azóta már kezemben a frissen nyomtatott ellenőrző kód, hazafele kipróbálom működik-e. Itt a link a regisztráláshoz:
Az oldal alján kell a kék "számla igénylése" gombra klikkelni, és kitölteni az adatokat. Két perc alatt meg is van. Elsőre kicsit bonyolult így bérlethez jutni, de később kifejezetten hasznos, ha csak egy kódot kell a gép elé tartani.
A BKK oldalán egyébként nem írják, hogy nem működik még az áfás számla igénylés automatából, bár ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy működik..
3-as
Fakkom a BKV-be ezt miért nem lehet kommunikálni?!
Ott szoptam a fraszt az automata előtt vagy fél órát a kikurt kódjukkal.
Egyébként ez nem regisztráció, ez egy nagy baromság. Egyedül arról szól a történet, hogy a QR kódba a számlaadatok vannak kódolva, így nem kell begépelni. De működjön már! Hogy mindig a dolgozó embert kell szopatni...
Sokkal humánusabb lett volna egy egyszerű számsor generálása, és azt szinkronizálni a gépekre, ne adj Isten online gépeket telepíteni, de kell a parasztvakítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!