Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » BKK új jegyautómatában,...

BKK új jegyautómatában, hogyan lehet számlát kérni a bérlethez?

Figyelt kérdés

Pár napja rakták ki nálunk a BKK jegyautomatát, és azon akartam megvenni a havi bérletemet. Minden jól ment egészen addig, amíg meg nem kellett adni, hogy melyik cég nevére legyen kiállítva a számla ugyanis itt vonalkódot várt. Aztán hagytam fenébe, mert nem láttam egyéb opciót.

Próbáltam utána keresni neten, de sehol semmi infó volt. Ötletek?

2014. ápr. 29. 20:15
 1/5 anonim válasza:

Teljes segítséget nem fogok tudni adni, de megpróbálom. Kelenföldön dolgoztam az aluljáróban, a MÁV-Start-os automatáknál segítettem az utasokat, és mellettünk voltak a BKK-s automaták is. Sokan elakadtak annál a kérdésnél, mint Te. Ha jól tudom, regisztrálni kell egy "fiókot" magadnak a bkk.hu-n, és azt a vonalkódot, amit kapsz, ki kell nyomtatnod, vagy telefon kijelzőjéről beolvastatnod. A MÁV-os automatáknál egyszerű, kapsz egy kódot, amit be kell ütnöd, és kapsz számlát is.

Ha hülyeséget írtam, ne haragudj, de így emlékszem. Szép estét!

2014. ápr. 29. 21:07
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólást.

A MÁV-ossal nincs problémám. Ott neten veszem meg és aztán csak be kell ütni.

Rákerestem a neten a BKK reigsztrációra, de csak a teherforgalomra vonatkozóan találtam regisztrálást. Gondolom nem ennek kellene lennie.

2014. ápr. 29. 21:15
 3/5 anonim ***** válasza:
Szia! Én konkrétan a BKK-nak dolgoztam az autómatáknál. Mivel az autómaták tesztüzemben működnek nem minden funkciójuk használható! Legutóbbi információim szerint, ha az utas áfás számlát akart, azt kellet reagálnom, hogy sajnos ez a funkció nem üzemel még legalább nyárig! Addig számlát a BKK pénztárakban és ügyfélközpontokban lehet kérni!
2014. máj. 3. 11:40
 4/5 Zergetejfel válasza:

Ma délelőtt én is szembesültem a jelenséggel, nem is tudtam bérletet venni. Viszont azóta már kezemben a frissen nyomtatott ellenőrző kód, hazafele kipróbálom működik-e. Itt a link a regisztráláshoz:

[link]

Az oldal alján kell a kék "számla igénylése" gombra klikkelni, és kitölteni az adatokat. Két perc alatt meg is van. Elsőre kicsit bonyolult így bérlethez jutni, de később kifejezetten hasznos, ha csak egy kódot kell a gép elé tartani.

A BKK oldalán egyébként nem írják, hogy nem működik még az áfás számla igénylés automatából, bár ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy működik..

2014. máj. 20. 16:19
 5/5 anonim válasza:

3-as

Fakkom a BKV-be ezt miért nem lehet kommunikálni?!

Ott szoptam a fraszt az automata előtt vagy fél órát a kikurt kódjukkal.

Egyébként ez nem regisztráció, ez egy nagy baromság. Egyedül arról szól a történet, hogy a QR kódba a számlaadatok vannak kódolva, így nem kell begépelni. De működjön már! Hogy mindig a dolgozó embert kell szopatni...

Sokkal humánusabb lett volna egy egyszerű számsor generálása, és azt szinkronizálni a gépekre, ne adj Isten online gépeket telepíteni, de kell a parasztvakítás.

2014. szept. 11. 07:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!