Miskolcon a hóközi bérlethez már elég a személyi is?
Csináltatni akartam fényképes bérlet igazolványt, mivel én úgy tudtam, hogy ezzel együtt érvényesek a havi, illetve a hóközi bérletek.Régen így volt.
Kiderült, hogy ma már elég személyi hozzá, s annak a számát kell a bérletre írni.
A BKK-ról olvastam a neten, hogy már így van, de az MVK-nál sehol nem láttam ezt.
Bocsi a hülye kérdésért, de nem akarom, hogy emiatt megbüntessenek.
Szóval arra lennék kíváncsi, hogy Miskolcon is elég ezek szerint a személyi a bérlethez?
Igen, elég hozzá.
Azt hiszem, 2013 elejétől van ez a lehetőség az MVK-nál is, a mostani menetrendkönyvben legalábbis már benne van.
Arra viszont figyelj, hogy ha a személyid számát ráírod a bérletszelvényre, és közben lejár a személyid, akkor nem lesz érvényes a bérleted sem.
Köszönöm szépen a válaszod, aranyos vagy!
Hála a személyim még jó egy ideig, most újítottam januárban! :)
Szia!
Igen, én is ezt néztem először, emiatt is voltam betojva, hogy az oldalukon így írják. Ezek szerint nem frissítik, vagy nem tudom.
A következőre bukkantam:
Az 5 oldalon van egy ilyen rész:
"Az általános bérletigazolvány használata nem kötelező jellegű. Amennyiben utas nem kíván általános
bérletigazolványt készítettni vagy nem rendelkezik azzal, az általános bérletszelvényt más arcképes
igazolvánnyal (személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány ) utazásra érvényesen használhatja. Ebben az
esetben a fényképes okmány számát, sorszámát kell a bérletszelvényre rávezetni. Ez a lehetőség nem
vonatkozik a végleges és ideiglenes bérletigazolvánnyal rendelkezőkre, kizárólag csak az általános
bérletigazovány helyett fogadható el a jelzett okmányok bármelyike. "
Illetve a 9. oldalon:
"Havi vagy hóközi bérletek és éves bérletek
Valamennyi havi és éves bérlet a naptári hónap, illetve az év első napjától az érvényességi időszakot
követő hónap 5-én 24 óráig érvényes. A hóközi bérletek tetszőleges kezdőnappal válthatóak, az adott hónap
adott kezdőnapján 0 órától a következő hónap azonos napját megelőző napján 24 óráig jogosítanak utazásra
(például a hónap 10-én 0 órától a következő hónap 9-én 24 óráig). Használatuk igazolványhoz vagy egyéb
arcképes okmányhoz kötött, kivéve az arckép nélküli bérleteket. A teljes árú bérletek általános
bérletigazolvánnyal vagy más arcképes igazolvánnyal (személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány ), a
kedvezményt tartalmazó tanuló bérletszelvények kizárólag arcképes diákigazolvánnyal, a nyugdíjas
szelvények kizárólag az MVK Zrt. által kiadott nyugdíjas (ideiglenes vagy végleges) bérletigazolvánnyal együtt
használhatóak. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!