A metrónál való jegyellenőrzésre van valami "szabály", amit az ellenőröknek be kell tartaniuk?
Ma reggel mentem fel a Corvin-negyednél (mindig van érvényes, kitöltött bérletem, a diákon is van matricám), erre a mozgólépcső tetején ellenőrizték a kijövőket.
Ez szerintem rohadt balesetveszélyes, (a sok öreg például le se tud szállni a mozgólépcsőről anélkül hogy valaki beléjük ne menjen hátulról) a zene persze szólt a fülemben, így nem hallottam hogy kontroll lesz kifele, fel is sikerült tartani egy pár embert.
Van erre valami szabályozás, hogy a mozgólépcső tetején is ellenőrizhetik a kifele jövőket?
Mi lesz a következő? Lenn a mozgólépcső alján is fogják kérni a bérletet? :)
És ha valaki esetleg emiatt sérül meg, akkor fizet a BKK? Vagy mit lehet tenni?
Így van, a metró teljes területén ellenőrizhetnek. És igen, most is van, hogy lent ellenőriznek.
Amúgy mindenki firtatja a mi ellenőreink ellenőrzését, elmondom, Prágában még ilyen sincsen: Mentünk le, leérve az elosztó csarnokba elénk állt egy figura fekete hosszú bőrkabátban és magyarázott valamit csehül. Mondtam angolul, hogy nem értjük angolul tud-e esetleg? Erre angolul: ticket. Mondom neki, hogy maga kicsoda amúgy és mit ad mennyiért? Akkor nagy nehezen elővett egy kis bőr kulcstartószerű akármit rajta egy 200 forintos méretű érmével, a prágai BKV logoja volt rajta meg a metró praha. Akkor jöttünk rá, hogy ez nem szórakozik velünk.
Na ezt csak úgy elmondtam extrának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!