A budapesti metrókon kétszer is át lehet szállni egy jeggyel?
Figyelt kérdés
Pl: Széchenyi fürdő - Deák tér; Deák tér - Kálvin; Kálvin - Móricz.2014. márc. 28. 23:00
1/12 anonim válasza:
Nem. Egy irányba, egyszer és meghatározott időn belül, 1 órán belül azt hiszem.
2/12 anonim válasza:
Az "egy irány" nem a térkép szerint vett iránynak értendő.
Egy adott vonalon egy irányban lehet menni, tehát kétszer is át lehet szállni, ahogy én tudom.
3/12 anonim válasza:
A vonaljegy metrón fél óráig érvényes, ha nem jössz fel a föld alól. Tehát elvileg igen. Viszont ha a felszínre mész, akkor már nem engednek vissza vele.
4/12 anonim válasza:
Akár 10-szer is átszállhatsz, csak éppen nincs annyi metro. Ami van, azokra mindre át lehet szállni és egymás után is. Az van csak, hogy 60 percig érvényes a metroban. Az, hogy te ott mit csinálsz, csak rád tartozik. Viszont ha feljössz a metrobol mert mondjuk a Kálvinon elugrasz enni és utána folytatod az utadat a Móriczig, na akkor már új jegy kell. De ameddig nem jössz fel a metrobol, azt csinálsz amit akarsz. 60 perc elég sok mindenre jó esetben. Bár a bkv-nál sohasem lehet tudni.
5/12 anonim válasza:
A ma elindult 4-es metró meg bonyolítja a helyzetet, mert mégis kinek mi az egy irány. Ilyen kitétel soha nem volt. Fél órás limit van a föld alatt.
6/12 anonim válasza:
lehet, hogy a 4-esnek van igaza, és 60 perc, nem 30, de nem ez a lényeg.
7/12 anonim válasza:
A globális gyakorlatnak megfelelően a metróhálózaton belül tetszőleges számban szàllhatsz át. Azonban visszafelé utazásra nem jogosít a jegy. Tehát pl. a Hősök tere-Fővám tér oké, a Deák tér-Keleti pu.-Kálvin tér-Ferenciek tere már nem, de utóbbi gyakorlatilag ellenőrizhetetlen. De mondjuk egy Kökin lyukasztott jeggyel nem érdemes Köki kijáratánál próbálkozni.
8/12 anonim válasza:
Miért ne lenne jó utolsó az a példa, amit másodinak írtál? Szerintem nem földrajzilag számít az egy irány. Hanem adott metróvonalon nem csinálhatod, hogy oda-vissza utazgatsz megállók között. A Blahától nem mehetsz először az Astoriáig, majd vissza a Blahára, mert meggondoltad magad. Legalábbis elméletben :)
De amit leírtál, az teljesen szabályos, mert egy vonalat csak egyszer, egy irányban használtál.
9/12 anonim válasza:
Én pedig utaztam oda-vissza, nem is egyszer. Ugyanis gyakran szórakozott vagyok, és ilyenkor rossz vonalra vagy rossz irányba szállok fel, és pár megálló után kapcsolok, hogy hoppá. Persze olyan megállóban szállok vissza, ahol nem kell feljönni a másik irányhoz. Még soha nem volt baj belőle. Olyan is volt, hogy meggondoltam magam, és visszajöttem, és ott jötten fel, ahol lementem. Ez sem volt gond.
10/12 anonim válasza:
Nyilván ez szinte ellenőrizhetetlen, de elméletileg nem szabadna ilyet csinálni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!