Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Lesz WIFI a 4-es metrón?

Lesz WIFI a 4-es metrón?

Figyelt kérdés

Ha nem nem, miért nem? Ha a volán járatokra tudtak tenni, akkor miért olyan nagy beruházás egy 500mrd Ft-os projektbe beletervezni a WIFI-t?

Azt látom, a mobilszolgáltatók levonulnak a 4G-vel a metróba, (mintha nem lenne kutyakötelességük, így 2014-ben).

Na de miért nem raknak be wifi-t? Európa legdrágább bkv jegyébe beleférhetne.

2014. márc. 27. 13:02
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%
kakkantás megy wifi nélkül?
2014. márc. 27. 23:20
 22/36 anonim ***** válasza:
79%
Továbbra sem értem, minek a közwifi. Ha szükséged van netre, szarért-hugyért hozzád vágják a mobilnetet. Kár lenne közszolgáltatássá tenni egy olyan dolgot, ami költséghatékonyan tud működni a magángazdaság keretei között is. A mobilnet márpedig tipikusan ilyen: az a hatékonyabb, ha ki-ki a maga igényei alapján fizet érte, nem pedig a teljes társadalom.
2014. márc. 27. 23:41
 23/36 anonim ***** válasza:

Alapvetően olyan dolgon hőbörögsz, aminek a biztosítása nem alapvető dolog egy közlekedési társaságnál.

Tény hogy drága volt a metró, de az a rengeteg pénz is csak a nagyok zsebében landolt, de most ez olyan, hogy akkor már miért ne adjanak ingyen kólát, szendvicset minden megállóba? Hát mi van ha megéhezem? Hát 10 ezer forintos bérlet mellett még legyen pénzem ennivalóra is?

De mobil szolgáltatóknál, 3-4 ezer forintos havidíjakért már vagy 200MB leforgalmazhatóságot biztosítanak, annyi internet meg bőven elég, és ennyi pénzt meg simán el lehet telefonálni havonta.

Ha magamból indulok ki, van havi 50MB-om, nincs túlforgalmazás, hanem a sebességet korlátozzák, de azzal is kb használható a net. Szinte se buszon, se vonaton nem szoktam csatlakozni wifire rövidebb időre, max akkor ha 3 órán keresztül folyamatosan netezek.

Bár a szóhasználatod és értelmi szinted alapján még tizenévesnek tűnsz, azoknak meg főleg kedvező árak vannak...

2014. márc. 27. 23:47
 24/36 anonim ***** válasza:
100%
Örülök, hogy a legnagyobb bajod az, hogy a metrón nincs Wifi mikor a Budapestől távolabb fekvő vidéki kisvárosokban, falvakban az internet szolgáltatás is csak döcög... napi 4 busz van a legközelebbi városba és mégsem sírok hogy nincs wifi azon a 30 éves szakadt ikaruson. Te meg itt rinyálsz hogy nem tudod megnézni WIFIN, hogy az édes szerelmed küldi a szívecskéket a viberen. Hát barátom ne is legyen. Így is 10 emberből 8 az okostelefonját bújja.
2014. márc. 28. 01:29
 25/36 A kérdező kommentje:

Nagyon sajnálom, hogy vidéken nehezebb az élet. De, ez nem indok arra, hogy ha te vagy ti szívtok, akkor mindenki más is szívjon, pl. ne legyen netje a köztereken vagy bármi más ne legyen. Ez nem indok.

A világ rendje, hogy a nagy csomópontok még nagyobbra nőnek, jobban fejlődnek. A hálózatkutatás megértette, már csak neked kéne megérteni. Ilyenek a városok is, ez egy mindenhol megfigyelhető folyamat, a neten is, de a való életben is. Arra meg gondolni sem merek, hogy csak azért szólod le a városiakat, mert neked ott vidéken nincs valamid. Nem irigykedni kell, azzal nem leszel előrébb, akárhol is élsz.

2014. márc. 28. 10:57
 26/36 anonim ***** válasza:
95%
a bkv buszokon van wifi? vagy a megállóba? ott is igazán lehetne. amíg vároma buszt ami ötpercenként jön. milyen főváros ez? akárhol van ám az is. sajnálom hogy panelba nőttél fel, és nincs más számodra mint az internet. töcskölni is a neten szoktál...?
2014. márc. 28. 11:10
 27/36 anonim ***** válasza:
76%

Kérdező, veled aztán nem egyszerű vitázni :)

Nem túl elegáns, hogy amire nem tudsz mit mondani, azt egyszerűen lesöpröd, nem reagálsz rá, helyette elkezdesz olyan általad sem értett fogalmakkal dobálózni, mint pl hálózatkutatás.

Nagyon szép dolog elmélkedni, számolgatni, matematikai modelleket felállítani.

De mi is a valóság?

A valóság teljesen más prioritások alapján működik. Kb minden máson csak azután tudsz gondolkodni, hogy tele a hasad. Mivel jelenleg sokak nem tudják rendesen telerakni a hasukat, nem inkább azon kellene gondolkodni, hogy ez a probléma megoldódjon? Az élelem mellett 10 a mínusz 10-en rangú, hogy van-e wifi, vagy nincs a metrón.

Akinek égető szüksége van rá, az megfelelő színvonalon és egyre olcsóban el tudja magát látni mobilnettel. Aki viszont csak ingyen wifi hotspotokon keresztül tud netezni, annak vélhetően olyan nagy szüksége nincs is rá.

Ennyi. Felesleges tehát pampogni, mindenkinek más lenne az igénye a tömegközlekedéssel kapcsolatban, és ezt a rengeteg igényt maradéktalanul képtelenség kiszlgálni.

2014. márc. 28. 13:35
 28/36 anonim ***** válasza:
Bocs, 10 a tizediken rangú, nem mínusz tizediken, elírtam :)
2014. márc. 28. 13:36
 29/36 A kérdező kommentje:

Semmi baj, én elnézek neked bármit.

Az a baj, hogy nem tudsz elszakadni attól a rögeszmédtől, hogy ez csak nekem kell. Ez az EMBEREKNEK kell. Stimm?

Nem egy embernek, személy szerint nekem. Ezt kellene megértsd, de sokadjára sem megy neked. Lehet én tettem fel a kérdést, de ez nem rólam szól, hanem sok mindenkiről.

Lehet a mobilnetet támogatni, természetesen, de a wifi nem az ördögtől való, és attól nem fog csődbe menni egyetlen mobilszolgáltató sem. Milyen érdekes, hogy egyes kerületek belátták a szükségszerűségét és bevezették.

Velük is kardoskodhatnál, hogy minek, meg 5 percet vagy az utcán, meg így-úgy-amúgy, de akkor is lett utcai wifi. Tehát a 4-es metrón is lehetne létjogosultsága.

Majd belátod idővel, hogy az információhoz való hozzáférés alapszükséglet lesz, pont úgy, ahogy a köztéri vízcsap is az, és nahát az ingyen van.

Persze visszamehetünk az őskorba, és felvethetjük ősember módjára, hogy minek vízcsap a köztéren, hiszen ott a patak vagy a Duna, lehet ott is inni, meg lehet kulacsban is vizet vinni.

Remélem azért egyszer eljuttok arra szintre, hogy ne sajnáljátok a metróval közlekedőktől a wifit.

2014. márc. 28. 17:55
 30/36 anonim ***** válasza:

Azt hiszem elbeszélünk egymás mellett.

Egyáltalán nem hegyeztem ki rád a mondandómat, ahogyan te is, általánosságban beszéltem.

De ha már arról beszélünk, ki mit nem ért, te is megérthetnéd, hogy a te példád rossz, mert víz nélkül meghal az ember. Wifi nélkül nem.

2014. márc. 28. 19:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!