Kész van a Budapesti 4-es metró! Mióta várják már a pestiek?
Jelenleg 19 éves vagyok, de úgy rémlik egész kisgyermek vtam mikor elkezdték építeni... vagy ne adj Isten rosszul emlékeznék?
Nálunk Újbuda központnál is lesz egy
FELESLEGES megálló.
4-es vagy 47-es villamossal pont oda jutok el, csak a Keletihez spórolok egy átszállást.
Így, csak az első szakaszt megépíteni pénzkidobás volt.
A világ sok városában voltam már és nem vitás, hogy kell a metró. Önmagában még nem elég és ami most van, az kevés, de örülök, hogy ez megvan.
Én egész pontosan 1996-ra vártam, akkorra is megígérték és egy ideig hittem is benne.
13-as válaszadó: Nekem meg az a bajom, hogy a megálló neve Bikás Park és nem Bikás-domb. A másiknak meg János Pál pápa tér... és nem Köztársaság tér...
Kérdezőnek:
Én még kisgyerek voltam, amikor 1986-ban vitatkoztak a 4-es metró építésén. Emlékszem egy viccre, ami mára elavult:
-Hol lesz az új Nemzeti Színház?
-A 4-es metró végállomásán.
Ezt az iskolában olvastam valami könyvtári könyvben.
Amúgy vártam a 4-es metrót, csak sajnos nem retrós fílingje lesz az biztos...
21 vagyok. Én a tinikor és egyben a gimi kezdetén voltam, amikor építeni kezdték, méghozzá a gimim ((hatosztályosban kezdtem, tehát nem voltam még kilencedikes)) közelében.
A 83-as trolit az építés elején már elterelték, sőt, volt, hogy busz járt helyette.
Hosszú évekig terelve járt. Amikor újra az eredeti vonalán kezdett járni - már RÉGES RÉG nem voltam gimis akkor -, tanácstalan voltam, merre keressem a végállomását.... mert mintha két évezreddel előbb járt volna legutóbb arra :D
Szóval számomra ez mutatja a legjobban, hogy mennyire hosszú volt az építkezés... Én konkrétan elvégeztem a 7.-ben kezdett gimit nulladik évfolyammal együtt, mialatt építették :D Sőt.
Viccelődtünk, hogy az érettségire talán tudnak a 4-es metróval menni azok, akiknek az jó.
Az a "vicc", hogy van két ismerősöm, akik még oda járnak, és rájuk ez tényleg igaz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!