Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Kész van a Budapesti 4-es...

Kész van a Budapesti 4-es metró! Mióta várják már a pestiek?

Figyelt kérdés

[link]

Jelenleg 19 éves vagyok, de úgy rémlik egész kisgyermek vtam mikor elkezdték építeni... vagy ne adj Isten rosszul emlékeznék?

2014. márc. 11. 17:41
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Tehát ezek szerint 40 évig tartott megépíteni egy metró vonalat... és még Szeged-Hmvhely illetve Szeged-Makó közé terveznek szupervillamost... ezek szerint azt már csak az ükunokáink vehetik majd igénybe ;)
2014. márc. 12. 20:11
 12/23 anonim ***** válasza:
Én budai vagyok, de én is vártam.
2014. márc. 12. 21:40
 13/23 anonim ***** válasza:

Nálunk Újbuda központnál is lesz egy

FELESLEGES megálló.

4-es vagy 47-es villamossal pont oda jutok el, csak a Keletihez spórolok egy átszállást.

Így, csak az első szakaszt megépíteni pénzkidobás volt.

2014. márc. 12. 21:56
 14/23 anonim ***** válasza:

A világ sok városában voltam már és nem vitás, hogy kell a metró. Önmagában még nem elég és ami most van, az kevés, de örülök, hogy ez megvan.

Én egész pontosan 1996-ra vártam, akkorra is megígérték és egy ideig hittem is benne.

2014. márc. 13. 01:56
 15/23 anonim ***** válasza:
a tramtrain nem lesz bonyolult, mert ugye a nagy része kimegy a nagyvasútra, szóval csak a városon belüli szakasz lesz munka...következő ciklus végére(szal 2018) már kell rajta utazni(mert ugye addig mégjonban leépítik a vasüti meg buszközlekedést...majd élvezhetem, hogy a házunk előtt megy el(ha addig el nem költözök az országból...:D)
2014. márc. 14. 14:11
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

13-as válaszadó: Nekem meg az a bajom, hogy a megálló neve Bikás Park és nem Bikás-domb. A másiknak meg János Pál pápa tér... és nem Köztársaság tér...

Kérdezőnek:

Én még kisgyerek voltam, amikor 1986-ban vitatkoztak a 4-es metró építésén. Emlékszem egy viccre, ami mára elavult:

-Hol lesz az új Nemzeti Színház?

-A 4-es metró végállomásán.

Ezt az iskolában olvastam valami könyvtári könyvben.

Amúgy vártam a 4-es metrót, csak sajnos nem retrós fílingje lesz az biztos...

2014. márc. 27. 19:44
 17/23 anonim ***** válasza:

21 vagyok. Én a tinikor és egyben a gimi kezdetén voltam, amikor építeni kezdték, méghozzá a gimim ((hatosztályosban kezdtem, tehát nem voltam még kilencedikes)) közelében.

A 83-as trolit az építés elején már elterelték, sőt, volt, hogy busz járt helyette.

Hosszú évekig terelve járt. Amikor újra az eredeti vonalán kezdett járni - már RÉGES RÉG nem voltam gimis akkor -, tanácstalan voltam, merre keressem a végállomását.... mert mintha két évezreddel előbb járt volna legutóbb arra :D

Szóval számomra ez mutatja a legjobban, hogy mennyire hosszú volt az építkezés... Én konkrétan elvégeztem a 7.-ben kezdett gimit nulladik évfolyammal együtt, mialatt építették :D Sőt.

Viccelődtünk, hogy az érettségire talán tudnak a 4-es metróval menni azok, akiknek az jó.

Az a "vicc", hogy van két ismerősöm, akik még oda járnak, és rájuk ez tényleg igaz :D

2014. márc. 27. 21:36
 18/23 anonim válasza:
Nyugati szomszédainknál már nagyon hosszú évek óta ilyen és ehhez hasonló szerelvények járnak:) Bécsben utazok szinte mindennap, hihetetlen azért hogy Pestre még csak most jutottak el ezek a kocsik. Amúgy nagyon hajaz a látkép sok bécsi metrómegállóra is, főleg az U2 vagy U3 megállóira. Amúgy meg durva belegondolni, hogy jó oké a 4-es metró de a többi vonalon ugyanazok az ezer éves szovjet kocsik járnak... valaki árulja már el nekem, milyen gyakran történik valami azokkal a szerelvényekkel?:D Néha amikor ott járok, teljesen ledöbbenek, jó persze autentikus, de amikor 4-5 évesen ott nyaraltam nagyszüleimmel is már elég réginek számított XD És most vagyok 21... amúgy, még én is emlékszem arra amikor elkezdték építeni, na meg a poénokra is, még a kezdeti Showder klub évadokban is gyakran volt:D
2014. ápr. 1. 19:20
 19/23 anonim válasza:
Az az igazság, hogy nagyon le vagytok maradva. Már 1.5 hónapja jár a 4-es metró!
2014. máj. 1. 19:49
 20/23 anonim ***** válasza:
pillanatig ne zavarjon, hogy március 11-én írták a kérdést...
2014. máj. 1. 20:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!