Volán bérlet! Ha van bérletem az egyik irányba 25km-es, mehetek a másik irányba is ugyanezzel a bérlettel? Attól függetlenül, hogy rá van írva, hogy xy-tól z-ig
Úgy van a bérletem,hogy 25 km, de rá van írva hogy Kunszentmárton Szarvas, de ettől függetlenül mehetek Kecskemét fele is vele?
Éprilisban 2 napig a másik irányba kell utaznom gyakorlat miatt, ezért kérdezem
köszi:)
Gondolom olyat nem lehet akkor, hogy megadom az indulási helyet és úgy vennék 25kmeset.. :S
jól ki van ez találva.. pedig a km-et fizetem..
A megállók távolságát lemérték. A díjakra 5 km-es egységeket határoztak meg. (Lehetne 1km-es vagy akár méter pontosságú, de így egyszerűbb.) Mivel a te útvonalad 20,1 és 25 km közötti távolságú és gondolom iskolás vagy, ezért 1780Ft. A két megálló és a táv rá van írva a bérlethez tartozó igazolványra.
Egyébként meg: [link]
Nem, te nem a kilométerekért fizetsz, hanem egy adott viszonylatban történő rendszeres utazásért.
Ha diákbérlettel jársz, csak a bérlet valódi árának a 10%-át fizeted ki, a maradékot az állam állja. Ezt azért fizeti neked az állam, hogy ne legyen anyagilag (annyira) megterhelő iskolába járni. Az állam nyilván nem akarja a te egyéb utazásaidat is ilyen mértékben finanszírozni, ezért más viszonylatokban csak 50%-os kedvezményt biztosít számodra és azt sem bérletes formában. Persze tekinthetnék a gyakorlatot is az oktatás részének, de tény, hogy nem ennyire rugalmas a rendszer. (Ennek a rugalmatlanságnak persze előnye is van: a bérletedet nem csak iskolába jàrásra, de akár hétvégi bulizáshoz is használhatod a megadott viszonylaton belül.)
A dolgozói bérleteknél még egyértelműbb a szitu, ott a munkáltatód azért fizeti ki a bérleted 86%-át, hogy azzal munkába járj, ne pedig máshova.
Ahogy írják más fele nem mehetsz a bérleteddel, a Kecskeméti buszon fizetned kell.
A rendszer rugalmatlanságáról meg csak annyit, hogy a lakott területen kívüliek akiknél nagyon ritkán busz ők sem kérhetnek egy kedvezőbb viszonylatra bérletet ami sztem kicseszés. Azért sztem ebbe lehetne rugalmasabb a rendszer. De hogy érthető is legyen, van 1 tanya ahonnan a városba naponta 2x megy busz oda-vissza reggel-este. Egy 2 km-re lévő faluból viszont óránként. Még ha oda be is biciklizik akkor is sokkal hamarabb haza tud érni, mintha megvárja a buszát, de még sem kérhet arra a viszonylatra igazolást csak arra ami napi 2x megy. Nah, ez az igazságtalanság!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!