Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Nem abszurdan drága Magyarorsz...

Nem abszurdan drága Magyarországon a vonatjegy?

Figyelt kérdés
Szolnokra mentem nem régen, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy a 100 km-re 2010 ft volt a 2. osztályú gyorsvonat jegy. (A személy se sokkal kevesebb.) Kocsival is kihoztam volna ezt az utat úgy 2500 ft-ból. Máshol is ilyen drága a jegy? Valahol azt olvastam, hogy a francia TGV-re 9 ft kilométerenként a jegy. Nálunk ezzel szemben 20.

2014. febr. 24. 21:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
33%

De!

A Balatonra lemenni vonattal ugyanannyiba kerül, mint repülővel Brüsszelbe!

Azért ez röhej!

2014. febr. 28. 10:50
 12/14 anonim ***** válasza:
75%
Pont ma mentünk gyorsvonattal budapestről győrbe. Hát jobb ha nem fejtem ki oldalanként a fejtámla, az ülések szakadtak, barnás izzadság és zsírfoltok a fejtámlán az ülésen, és akkor ez még csak a látható kosz. Ki tudja mi van még a szövet ülésben, amit nem látunk... Nem elég, hogy kifizeted a jegyet, még pótjegyet is kell venned, konkrétan a pfátlanság netovábbja...ammenyiért mentünk már kocsival is megérte volna...
2014. márc. 1. 20:22
 13/14 anonim ***** válasza:
85%
#12 ti még szerencsések is vagytok, hiszen a gyorsvonat helyett választhatjátok az IC-t, vagy a személyvonatot, amelyek magasan verik minőségben a gyorsat, ráadásul a személy is csak néhány perccel lassabb. Sokaknak viszont nincs választása, és maradnak a pótjegyes borzalmak...
2014. márc. 12. 15:06
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

De igen,az!

A legfőbb oka pedig az,hogy kb minden 15.utas vesz teljes árú jegyet.

Annyiféle kedvezmény van,hogy nem is gondolnád...

ráadásul olyan dolgokra kapnak emberek kísérővel 90%-os kedvezményt,hogy nem is hinnéd.

Vagy például a határon túli magyarok...

Évente 4x válthat 90% kedvezménnyel menettérti jegyet,ha van magyar igazolványa...

Nem az a baj,hogy ő kap,hanem az,hogy az itt élő és adózó magyarok nem.

Sajnos a vasútnál az állam irányít.

Szóval olyan emberek,akik sosem utaznak vonaton...

2015. febr. 15. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!