Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Nem abszurdan drága Magyarorsz...

Nem abszurdan drága Magyarországon a vonatjegy?

Figyelt kérdés
Szolnokra mentem nem régen, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy a 100 km-re 2010 ft volt a 2. osztályú gyorsvonat jegy. (A személy se sokkal kevesebb.) Kocsival is kihoztam volna ezt az utat úgy 2500 ft-ból. Máshol is ilyen drága a jegy? Valahol azt olvastam, hogy a francia TGV-re 9 ft kilométerenként a jegy. Nálunk ezzel szemben 20.

2014. febr. 24. 21:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
33%
Inkább örülj neki, hogy a külföldi nosztalgiajáratokhoz képest mennyivel olcsóbban utazhatsz itthon múzeumi járműveken, amiket szintén múzeumi, 40-50 éves mozdonyok húznak. A turisták csodálkoznak, hogy megmaradt nálunk egy szelet Kelet-Európa a 60-as 70-es évekből teljes pompájában. Becsüljük meg, amink van, és amiben egyediek vagyunk Európában!
2014. febr. 24. 21:51
 2/14 anonim ***** válasza:
87%
Egy Párizs Marseille TGV út első osztályon 158euro, másod osztályon 113 euro. Ez ha jól számolom kb 66 és 47 forintos km díjat ad. Valahol szerintem rosszul olvastad :D
2014. febr. 24. 21:55
 3/14 A kérdező kommentje:

Szerintem jól olvastam, csak a forrás nem lehetett megbízható. De én az itteni fizetésekhez képest nagyon sokallom ezt a 20 ft/km-t. És mondjuk nem tudom a Párizs-Marseille távolságot.

A szolgáltatásról meg már nem is beszélek. Tényleg egy ilyen ránézésre a 60-as évek végéről ittfelejtett kocsiban utaztam, ahol olyan szutykos volt az ablak, hogy alig lehetett kilátni rajta, meg ragadt a kosztól az egész. Mondjuk retró érzésnek akár meg is teszi, bár a maguk idejében ezek a kocsik tiszták voltak.

2014. febr. 24. 22:18
 4/14 anonim ***** válasza:
83%
Regionális összehasonlításban nem kifejezetten magasak a hazai jegyárak. Ráadásul az utasoknak csak egy kis hányada fizet teljes árat az utazásért, szóval összességében nem annyira tragikus a helyzet. Persze tény, hogy a fizetésekhez képest drága a közlekedés, de ne feledd, hogy az üzemeltetés költségeit alapvetően a világpiaci árak határozzàk meg. Ugyan az állam le tudná szorítani a jegyárakat, de akkor a veszteségfinanszírozáson át minden adófizető fizethetné a jegyed árának egy részét.
2014. febr. 24. 22:34
 5/14 anonim ***** válasza:
46%
akinek van vasutas igazolványa máris csak a helyjegyet fizeti, annyiért meg máris megéri :D
2014. febr. 24. 23:56
 6/14 A kérdező kommentje:
Nekem nincs semmi kedvezményem. Persze, aki ingyen utazik, meg 90 %-os kedvezménnyel, az biztos nagyon elégedett.
2014. febr. 25. 08:06
 7/14 anonim ***** válasza:
40%

"Persze, aki ingyen utazik, meg 90 %-os kedvezménnyel, az biztos nagyon elégedett."

Az nem elégedett, csupán annyit fizet a szolgáltatásért, amennyit ér, sajnos.

Aki pedig lepontozta az első válaszomat, az remélem tudja, hogy nem csak az 1-es vonalból, Intercitykből és a Gysevből áll a hazai vasút...

2014. febr. 25. 09:37
 8/14 anonim ***** válasza:
62%

Nem olcsó, de különösen a szolgáltatás minőségéhez képest drága...

30 km/h végsebességű vonalak, mocskos, ezeréves kocsik, ablakok, amin nem lehet kilátni stb...

2014. febr. 25. 15:28
 9/14 A kérdező kommentje:
Nekem kifejezetten tetszett az 1. válasz, és felpontoztam.
2014. febr. 25. 19:51
 10/14 anonim ***** válasza:
46%

#7 én azért pontoztam le az első választ, mert ennél a kérdésnél nem érzem helyénvalónak az iróniát, másrészt nem is adott választ a kérdésre

és hogy megnyugtassalak: a 80-as vonalon szoktam utazni

2014. febr. 26. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!