Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A modern csuklós buszokon...

A modern csuklós buszokon miért olyan kicsi a csukló?

Figyelt kérdés

A régi Ikarusokon akkora volt, hogy kényelmesen oda lehetett állni. A mostani Mercedeseken és Volvokon a csukló már eléggé belóg, és szűkebb a hely.

Azért, hogy kisebb legyen a fordulókör?

2014. febr. 17. 22:13
 1/7 anonim ***** válasza:
53%
A csukló gumiból van, így az a legsérülékenyebb része a busznak.
2014. febr. 17. 22:17
 2/7 A kérdező kommentje:
Kösz, de ez nem válasz a kérdésre, legalábbis nem egyértelmű, mi az összefüggés
2014. febr. 18. 19:50
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Kisebb csukló -> kevesebb gumi ami repedhet, szakadhat -> később fog szétesni a csukló

meg persze alacsonypadlósok a buszok, így kevesebb hely van a csuklónak.

2014. febr. 18. 19:58
 4/7 A kérdező kommentje:
Ezek szerint rosszul fogalmaztam meg a kérdést, mert nem a gumi részre gondoltam, az amúgy sem tűnik kisebbnek egyáltalán. A középen lévő kerek dolog kisebb, nem tudom a nevét, emiatt nyúlik be vagy fél-fél méterre a gumis rész. Szóval ez miért kisebb? Miért nem lehetett olyan nagy, mint az Ikarusban, hogy kényelmesen hátra lehessen dőlni?
2014. febr. 18. 22:18
 5/7 10 deka farhát ***** válasza:
Nekem az a gyanúm, hogy a megoldás kulcsa az alacsony padlóban van. Ugyanis a magas padlós régi Ikaruson sokminden elfér a csukló alatt (pl. az utánfutó rész mechanikus kapcsolata a gépessel), amit az újabb buszokon valószínűleg csak úgy tudnak kialakítani, hogy a csuklójárat két oldalán is helyeznek el alkatrészeket.
2014. máj. 26. 14:37
 6/7 10 deka farhát ***** válasza:

Itt egy rajz az Ikarus vázszerkezetéről, ezen jól látható a mechanikus kapcsolat: [link]

Itt meg a Mercedes O305G jellegrajza, itt látható, hogy mindenféle becsuklásgátló meg egyéb cuccok vannak a környéken, ez a 280-asokban elfér a padló alatt.

[link]

2014. máj. 26. 14:48
 7/7 A kérdező kommentje:
Utólag is köszönöm a válaszokat. Még egy ok, hogy nem szeretem az alacsony padlós buszokat...
2014. jún. 29. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!