Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ki hogy briccel a Bkv-n? Az...

Ki hogy briccel a Bkv-n? Az emberek hány %-a nem vesz jegyet?

Figyelt kérdés
mesélhettek történeteket is,ellenőrökkel kapcsolatban
2009. dec. 8. 22:04
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
72%

Briccel? Elírtad.

Hát, szerintem az emberek úgy 80 százaléka vesz jegyet. BKVn én sem bliccelek például, bérletem van. A metrón nem nagyon lehet vásárláson kívül mást csinálni, amióta annyian állnak a lépcsőnél. Olyan viszont van, hogy a családban egymásnak kölcsönözzük a bérletet.

MÁVon viszont sokat lehet bliccelni, a kalauzok ugye csak mennek, ki az új felszálló... Azt simán ki lehet bekkelni. Ma például szakadó esőben ugrottam fel a vonatra, ledobtam magam egy ülőhelyre, lektaptam a kabátom meg a pulcsim, előszedtem az összes papírt a táskámból, kidobtam őket az előttem lévő ülésre, és nagyban belemélyedtem valami akármibe, amikor a kaller egy perc múlva elsétált mellettem...

Bocs, ez tulajdonképpen off, de BKV meg MÁV bliccelésileg kábé ugyanaz.

2009. dec. 8. 22:25
 2/21 anonim válasza:
31%

senki nem briccel.

maximum bLiccelnek...

2009. dec. 8. 22:25
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

Én soha nem blicceltem eddig, 16 éve használom a BKV-t. Most gyeden vagyok, így nincs is szükségem a szolgáltatásukra, de bevallom, néha (mondjuk kéthavonta egyszer) előfordul, hogy a közértből hazafelé felszállok egy megállóra a villamosra, de csak ha rossz idő van, amúgy hazasétálok.

Nem is bliccelném még ezt az egy megállót sem, de engem kifejezetten sokkoltak a százmilliós végkielégítések, meg pld. ami most derült ki, hogy mekkora fejetlenség van náluk, és ahogy egy politikus fogalmazott: "talicskával tolják kifelé onnan a pénzt". Szóval az első botránynál fogalmazódott meg bennem, hogy na nehogymár!!! (amúgy ha majd újra dolgozni fogok, egész biztosan megveszem újra a bérletet, mert utálom a konfliktusokat, pláne az ellenőrökkel).

2009. dec. 8. 22:28
 4/21 anonim ***** válasza:
26%
Én 18 éves vagyok,van egy kis autom és a bérlet pénzt a benzinre költöttem mindig,ám az autó bedöglött 2 honapja áll az udvaron,azota jegy nélkül utazok naponta a 4-6oson,és sose jött még ellenőr,de egyszer de akkor kidumáltam magam.Nem szeretek kiadni pénzt,mikor fölösleg,mert ugyse nézi senki ,hogy van e jegyem.
2009. dec. 8. 22:41
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Én diák vagyok és szinte mindig van bérletem. Kivéve ha pl. nem jön meg időre az utalás, akkor addig jobb híján bliccelek. De egy évben szerintem max. 1-1,5 hónap, amikor nincs bérletem (és akkor általában igyekszem nem felszállni bkv-re).

Egyébként vicces, de az ismeretségi körömből tipikusan azok bliccelnek, akiknek amúgy nem nagy kiadás egy bérlet (pl. ismerős pár, mindketten 200k felett keresnek havonta, de már csakazértse vesznek bérletet), az óvónő barátnőm meg havi nyolcvanezerből - albérlet mellett! - valahogy ki tudja szorítani a bérletrevalót...

2009. dec. 8. 22:44
 6/21 anonim válasza:
29%
Én meg a MÁV-nál nem bliccelek sose, viszont a BKV-ra sose veszek jegyet, mindig bliccelünk.
2009. dec. 8. 23:32
 7/21 anonim ***** válasza:
50%

Méghogy a metrón nem lehet bliccelni :) Igaz, ott "ára van" a bliccelésnek. De én rendszeresen "nyírom" a jegyet. Egy jegyet kb. 6 alkalommal lehet felhasználni utazásra ezzel a módszerrel. Ugyanis az ellenőr csak rápillant a jegyre. Mindkét oldalt kb. háromszor lehet lyukasztani úgy, hogy a kilyukasztott részt levágod a használat után. Így a végén már elég kicsi jegy van, de ügyesen megfogva azért máris barátibb az 50 Ft-os jegyár...

Vonaton rendszeresen veszek az előző állomástól a következő állomásig jegyet (mármint ahol jön a kalauz), de én is sokszor megjátszom az "újfelszállós" sztorit.

BKV-n földfelszínen MÉG SOHA nem lyukasztottam. De erre nem vagyok büszke, semleges ez a téma.

2009. dec. 8. 23:48
 8/21 anonim ***** válasza:
82%

Én meg soha sehol (1 megállóra sem!) bliccelek sem a villamosokon, sem a buszokon, sem a metrón...

Utóbbi évben már csak jegyet szoktam venni, mert ritkán utazom (itthon dolgozom), de a gyerekeimnek mindig becsülettel megvesszük a bérletet!

Amúgy a boltokban sem loptam még soha, nem is fogok, szerintem ez is pont olyan, mint a lopás!

Ha egy szolgáltatást igénybe veszek, azért természetesen fizetni kell... Ha nincs rá pénzem, akkor nem KELL utazni, lehet menni gyalog is, vagy kerékpáron!

Ha mégis "bliccel" valaki, az LOP!!!

A BKV-nak is fizetnie kell a dolgozóit, karbantartani a járműveit, benzint kell vennie, időnként cserélnie kell a járműveket : ez mind pénzbe kerül!

Nem indok, hogy azért "bliccelek", mert a BKV-nál egyes vezetők milliókat loptak, mert ezzel az erővel mindenki beszabadulhatna a boltokba, áruházakba és kifoszthatná : "X és Y milliárdokat lopott, nehogymár nekem ne lehessen?..."

Azok, akik ingyen utaznak a BKV-n, másokkal fizettetik meg a szórakozásukat, mert miattuk fizetünk mi becsületesek egyre többet a jegyért, bérletért!

Úgyhogy, kéretik nem anekdotázni, hanem mélységesen szégyellje magát az, aki meglopja az embertársait!!!

És tényleg, nagyon igaz : nem azok lógnak a BKV-n, akik valóban fillérekből élnek, hanem akiknek amúgy nem gond évente a 100ezres legújabb mobil, a legmenőbb márkás cipő és ruha, évente cseréli a notebookját, tehát bőven futná bérletre is...

2009. dec. 9. 00:01
 9/21 anonim ***** válasza:
15%
én 10 milliót szoktam fizetni a bkv-nak. és ez nem kenőpénz én ennyit adok a bérletért. :)
2009. dec. 9. 00:04
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem bliccelek, mivel a metróval közlekedem hétköznap munkába és onnan haza, és ott mindig van ellenőr (nagyon ritka, ha nincs), igaz, nem mindig figyelnek, de elég, ha egyszer kapnak el, a bérlet még így is olcsóbb, mint a büntetés lenne, és nincs olyan jó fizetésem, hogy megérje bliccelni.
2009. dec. 9. 00:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!