Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mit tegyek? (BKV büntetés)

Mit tegyek? (BKV büntetés)

Figyelt kérdés
Októberben megbüntettek a BKV-n vagy is csak próbálkoztak és egy nap kétszer is előfordult de nem írtam alá egyik jegyzőkönyvet se és csekket se kaptam de ennek örömére tegnap kaptam egy levelet 65 ezer forintról egy bizonyos ügyvédi irodától felhívtam azt mondták hogy annyit tudnak mondani hogy októberben történt és a járatszámot mondták el én mondtam neki hogy igen emlékszem rá de ugyan csak arra is hogy nem érettem vele egyet nem írtam alá és ott hagytam őt erősködött hogy rendőrt hív mondtam hogy várja meg nyugodtan még megyek két megállót utána könnyes búcsút veszünk egymástól hát ez meg is történt :D és nem tudom mit csináljak ezzel a levéllel 65 ezret nem fogom kifizetni az is biztos :D meg ha nincs aláírva mi jogon követelik ? ha ez alapján fizetik ki az ellenőröket akkor bemegyek reggel felveszem a munkát leülök az asztalhoz és találomra kitöltök 10 büntetést leadom és készen is van a munkám :O aláírás nélkül miért követelik tőlem ? semmi és senki nem tudja bizonyítani h ott voltam e vagy sem Szerintetek ? Mit csináljak ? Mit tanácsolnátok ?

2014. febr. 10. 19:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Akkor rád fogják verni a bírságot biztosan. Jó helye lesz majd annak a 65 ezer forintnak, megy majd a BKK igazgatóságának a zsebeibe. Ezek után nem csodálom, hogy nem szívesen fizeted be ezt az indokolatlanul magas összeget.
2014. febr. 11. 12:00
 12/17 anonim ***** válasza:
74%

Figyelj, ha ennyire nem akarsz fizetni, akkor nem fizetsz, és majd kiderül, mi történik. Több tanácsot nem lehet adni, mert nem ismerjük a büntetés körülményeit.

A te példádat visszafordítva ennyi erővel meg lehetne úszni minden bűnügyet annyival, hogy nem írsz alá semmilyen jegyzőkönyvet.

Másik dolog: ha esetleg beperelnéd a BKV-t, akkor a saját érdekedben ne te fogalmazd meg a beadványt, mert kínszenvedés azt a maszlagot kibogozni, amit ideömlesztesz "hozzászólás" gyanánt. Semmi központozás, írásjeleket és szövegkohéziós elemeket hírből sem ismered. Egy ilyen szöveget azonnal visszadobnak.

2014. febr. 11. 14:03
 13/17 anonim ***** válasza:
na igen...én vidéki vagyok, metrón kívül másra nem vettem soha menetjegyet, 3x büntettek meg, emelt fővel kifizettem. nagyjából arányos a dolog, amennyit leutaztam volna vonaljegyekkel, kb annyira jött volna ki az összeg. nem büszke vagyok rá, de gyáva féreg se vagyok, mint te...én mélyen elítélem az olyan embereket, akik beugatnak a bliccelőknek, válogatás nélkül, mert hogy nincs mentség rá, menjen gyalog...nos, te igazi példa vagy rá, hogy kik azok, akiknek valóban szólnia kellene...nyilván ha már annyi eszed volt, hogy megadtad a személyes adataid(mivel megtaláltak...), ezért úgysem fogsz tudni mit csinálni. elég hülyén venné ki magát, ha előhoznád a példát, hogy az ellenőr csak hasraütés szerűen felírta egy random ember személyes adatait összefüggően, ráadásul egy nap kétszer...biztos találtak egy személyit, és körbeadták, hogy mindenki írjon már erről egy csekket...:D és nehogy azt hidd, hogy megúszod. még akkor is, ha pár hónapra békénhagynak. nekik csak nőni fog az összeg, amit majd követelnek...szóval az nekik jó, és majd megint felkeresnek, ha már 5-600ezer lesz az a pénz :D sok sikert (Y).
2014. márc. 2. 21:19
 14/17 anonim válasza:

Egyik előzőnek: ez nem bűncselekmény, hanem szabálysértés.

Semmiképp ne fizesd ki. Maximum 1 év után elévül, de hogy ők még később is követelik (gyakran előfordul) az már csak a mocskosságukat mutatja, semmilyen jogalapjuk sincs rá. Kérni kérhetik akkor is, és ha szeretnéd, befizetheted.

A személyit azért inkább ne add oda nekik, hogyha ennyire aggódsz ezen.

Verekedni nem szoktak, mert pokoli gyávák.

Volt egy srác srác akinél leszálltam, hogy jóindulatot mutassak, azért közben beintettem neki, és rendesen kiosztottam (basz*dj meg, a k. anyádat...). erre ő is leszállt. Egy huszonéves, magas srác volt. Megkérdezte, hogy verekedni akarsz? Közöltem vele, hogy nem, mondtad ilyet? Viszont akkor te nem leszel többé ellenőr, és közben a karszalagjára mutattam. Aztán felszálltunk a következő villamosra. Persze, én csak arra vártam, hogy ő üssön először, és akkor jogos védelem miatt addig ütöm, amíg mozog.

A következő megállóban láttam, hogy már egy másik embert büntetett a megállóba leszállítva.

A lényeg, hogy ne hagyja magát az ember.

Egy 50 körüli fazonnal is volt olyan esetem egy trolin, hogy mondtam neki, hogy csak egy megállót megyek már, erre rászólt a vezetőre, hogy ne menjen tovább. Előtte a mögöttem ülő nőt kényszerítette leszállásra, ő se adott meg semmilyen adatot, inkább leszállt.

Végül én is leszálltam, mert sietnem kellett a boltba, és már csak 200 méter lett volna a megálló, utána meg úgyis 700 métert kellett gyalogolnom a Lidl-ig.

Azért közben közöltem vele, hogy basz*djon meg!

Ő meg, visszaszólt, hogy te basz*dj meg!

Az ajtó előtt állva mondtam neki, hogy szállj le, és rendezzük ezt le, hogyha verekedni akarsz, de valahogy nem volt vér a pucájában hozzá, és nem reagált semmit.

Sokáig állt piros miatt a troli, úgyhogy szerencsére még a vezetőnek is be tudtam inteni (megérdemelte mert megállt).

A "legjobb" talán az volt, amikor két ellenőr egy buszról leszállított, azzal hogy megállítják a buszt, ők is leszálltak. Előtte kétszer is közöltem az egyikkel, hogy akkor szállok le, ha rendőrt hív (csak a rendőrök, és a közterület felügyelők rendelkeznek olyan jogkőrrel, hogy elkérhetik a személyid, és igazoltathatnak, aztán az adataidat akár ki is kérheti tőlük a BKV). Szóval a fazon közölte, hogy persze, rendőrt fog hívni.

Erre leszállunk mind a hárman, majd elkezdi a váróban nyomogatni a telefonját, és 10 másodperc múlva közli, hogy ezért nem fog rendőrt hívni.

Hát akkor rendesen feldühített.

Megkérdeztem tőle (nem kis hangerővel), hogy miért hazudozik? A kollégájának is mondtam, hogy a buszon többször azt állította a társa, hogy rendőrt hív majd.

Aztán fojtattam, hogy B*szodnának meg, f*aszért nem hívnak rendőrt!

Két nő is volt a váróban, kérdeztem, hogy nincs valakinél telefon, hívjon valaki rendőröket! (nekem nincs telefonom)

De azok meg se mozdultak.

Az ellenőrök felszálltak a következő buszra, az egyik közben közölte, hogy én menjek az utána jövővel, azon már nem lesznek rajta.

Úgyhogy végül a közvagyonban tettem némi kárt, hogy levezessem a dühöm.

Találó volt a L'art Pour L'art Társulattól ez a klasszikus:

"A víziló is randa és büdös a szája, mégse mondja azt, hogy jegyeket bérleteket kérem felmutatni."

2014. júl. 3. 11:05
 15/17 anonim válasza:

Illetve ez még csak nem is szabálysértés.

A polgári joghoz tartozik.

2014. júl. 3. 11:10
 16/17 anonim válasza:

A védelmükben azért annyit, hogy vannak köztük is normálisak.

Például éjszakai buszon kiderült, hogy biztonsági őrök utaznak rajta (épp Tescoból mentem haza).

Az ajtó mellett levő felállt, és kérdezte, hogy jegy vagy bérlet? Mondtam neki, hogy csak két megállót megyek, aztán visszaült.

Amúgy az vicces volt, hogy évekig 5-6 ellenőr és 1-2 utas volt az éjszakai buszokon. Sokat láttam, ahogy mentek el a házunk előtt. "Biztos" megérte a BKV-nak.

Illetve annak nem, viszont az akkori vagyonőr cégnek több százmilliós hasznot hajtott.

Amit persze csókos alapon kaptak meg, illetve találtak ki nekik. Ahogy jött a következő párt, lecserélték őket, de addigra már bőven meggazdagodtak belőle.

2014. júl. 3. 11:31
 17/17 anonim válasza:
lehet tudni mi lett azóta az üggyel?
2015. márc. 25. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!