Melyik olcsóbb? busz vagy vonat zalaegerszegről budapestre? és melyik ér be hamarabb?
Busz: menetrendek.hu
Vonat: elvira.hu
Ez az utazás időpontjától függ. Vonatból csak 2 van, ami 3 óra alatt felér, buszból ennél több. De vannak olyan időszakok, amikor a buszok is csak 3:30 alatt érnek fel, míg pont olyankor van egy IC, ami gyorsabb. Nézd meg, mikor akarsz utazni és mérlegelj.
Sokan mondhatják, hogy a busz az autópálya miatt gyorsabb, de igazából a 30a vasútvonal felújítása óta mindkét eszköz tud 3 órás menetidőt produkálni. A vonaton speciel több helyed van, van mosdó és biztonságosabb is, de a buszok meg valamivel újabbak és talán kicsivel kevesebb a késés.
Én alapból autóbusz párti voltam, de múltkor próba szerencse címszóval kipróbáltam az IC-t és a gyorsvonatot is. Nagy meglepetésemre mindkét szerelvény normális kocsikból volt összeállítva. A gyorsvonat is ilyen kocsikból áll: [link]
Végre ki tudtam nyújtani a lábam és sétálni is tudtam. Ha marad ez a tendencia, akkor átpártolok a vonathoz, főleg ha átadják végre a négyes metrót. Kelenföldről hipp-hopp a belvárosban leszek. Bár nyáron inkább autóbusz, mert azokon van klíma, még a vonatok esetében csak az IC-n.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!