Melyik igazolványt/számot kell használnom?
1. Ha még nincs kész az új diákigazolványom, de MÁV tanulóbérletet szeretnék venni, akkor melyik igazolványnak a számát kell ráírnom? OM, vagy régi diáki a MÁV igazolással, vagy a suli ad egy igazolást amíg nincs kész az új diáki és annak a számát?
2. A havi BB-tel szintén ugyanez a problémám... olvastam, hogy érvényes az OM-azonosítóval is amíg nincs új diáki. Viszont nekem a régi is érvényes még, csak kb 300 km-rel arrébb lévő egyetemre szól. Ebbe belekötnek? Vagy ide is jó a suli által kiadott igazolás?
Nem akarok ideiglenes diákot is csináltatni, ha már folyamatban van az állandó és van róla igazolásom..
Remélem nagyjából érthető volt :/
1) Az iskola ad ki egy igazolást, hogy kiállítás alatt van az új diákod. Ez NEM iskolalátogatási és NEM hallgatói jogviszony igazolás, hanem a diakigazolvany.hu rendszeréből nyomtatják ki.
Ez teljesértékű diákként szolgál neked. Ezen az OM azonosítót tüntesd fel a bérleten, mert az OM kód a későbbi diákon is rajta lesz, azaz ha megérkezik a plasztik nem kell bérletszelvényt cseréltetned.
2) Ugyanezt tudom mondani, annyival speckósabb hogy ha még érvényes a másik egyetemes diákod, azzal is használhatod.
Ideiglenes diák már nem létezik. Ha van igazolásod az egyben ideiglenes diákigazolvány is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!