Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mit szoktak általában mondani...

Mit szoktak általában mondani a buszsofőrök, ha valaki nagyobb címletű bankóval fizet?

Figyelt kérdés
pl. 315 Ft-os díjtételért 5000 Ft címletű bankóval fizet az ember. Ami inkább érdekel mi volt a legdurvább kiakadás buszsofőr részéről?

2014. jan. 28. 19:41
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
94%
Ezt szánt szándékkal pontosan az ilyen esetekre teszik ki. Ugyanis akár hiszed, akár nem a sofőrnél nincs több tízezer váltópénz, pláne nem apróban. És ha nem tud visszaadni van 2 lehetőséged: Vagy fizetsz 5000.-ot egy 250.-os jegyért, vagy pedig megoldod szépen te a pénzváltást még mielőtt felszállnál. Megnyugodhatsz, kollégáim nyugodt szívvel ott fognak hagyni, ha nem tudnak visszaadni...
2014. febr. 5. 17:35
 12/19 anonim ***** válasza:
0%
Hát igen, meglepődtem volna ha esetleg egy kicsit is segítőkészek lennének és próbálnának megoldást találni egy szituációra. Mert ismerjük őket, nem azok.... szarnak rá. Ehhez csak gratulálni lehet.
2014. febr. 5. 21:48
 13/19 anonim ***** válasza:
97%
Nem az ő problémája, hanem a tiéd. Nem ő akar utazni, hanem te. Nem is neki kell a jegy, hanem neked. Ilyenkor esetleg megkérdezhetnéd a buszon utazókat, vagy a megállóban az embereket, hogy nem-e tudnának neked felváltani egy 5/10/20 ezrest kisebb címletekre. Sokan nagyon el vannak szállva maguktól. Azt hiszik, hogy a sofőrnek ha csettintenek egyet, ő majd ugrik és rohan az első boltba/bankba hogy felváltsa neked a pénzt. Ezt neked kéne megtenned az utazás megkezdése előtt, nem pedig siránkozni, hogy ez a k*csög otthagyott engem...
2014. febr. 6. 15:45
 14/19 anonim ***** válasza:
3%

Azt megértem, hogy véditek a sofőröket, de ha valaki alázatosan elmondja, hogy ne haragudjon nem tudtam váltani, azt nem tudom miért kell elküldeni.

Az 5000 még nem is kéne, hogy nagy címletnek számítson.

És olyan sokba telne, hogy legyen 10-10 db 5ezres és 10tízezres?

Vagy akkor lehessen kártyával fizetni legalább, az felszabadítja a sofőr teendőit is.

De egyébként mindenhol szaroznak, egy boltban nem képesek váltani egy tízest, a tipikus bunkó eladók egyenesen kiröhögnek, sokuknak alig van aprója. De még a KFC-ben is húzza a száját a 20ezresre.

Az ember megkeresi a maga pénzecskéjét és még baszakodjon a sok hülyeséggel, vagy minden alkalommal vegyen le 1-2 ezreket ATM-ből horribilis összegért.

Szóval drága a pénz, de akár lehetne azt is, hogy ha valaki 5000 vagy nagyobb címlettel fizet, annak 100Ft kezelési költséget kell fizetnie például.

2014. febr. 6. 19:18
 15/19 anonim ***** válasza:
94%
Az a gond, hogy nem a volán adja a váltópénzt, nekünk kell saját zsebből előadnia a váltópénzt. És előfordulhat, hogy nincs mindenkinek random 30 ezer forintja váltópénznek. Egyébként a kártyás ötlet nem rossz, valóban meg lenne könnyítve a dolog, ha kártyával is lehetne fizetni.
2014. febr. 6. 19:53
 16/19 anonim válasza:
0%
benne van a szabályzatban hogy ha csak nagy pénzed van akkor nem kell jegyet venni méltányosságból.
2014. febr. 12. 13:40
 17/19 anonim ***** válasza:
12%

na azért a buszsofőröket sem kell félteni

vannak köztük akkor bunkók, hogy az valami hihetetlen

testvérem multkor egy 185 Ft-os jegyet ötvenesekben meg huszasokban fizetett ki és már az sem tetszett a seggarcnak, ott pattogott, hogy miért nézi őt hülyének...

én akarok utazni az igaz, de melyikünk az aki éppen dolgozik és fizetik azért amit csinál???

az idősekkel meg a diákokkal könnyen bunkóznak, ha egyszer meg valaki szájba meri őket vágni, akkor csodálkoznak, hogy rossz napjuk van...

kezdjük ott, hogy elég sokukat egyszer köszönni kéne megtanítani, mert azt sem tudnak

2014. okt. 21. 16:41
 18/19 10 deka farhát ***** válasza:
100%

Amikor legutóbb ötezressel próbáltam fizetni, a sofőr csak annyit mondott, hogy "bzmeg". Majd bekísért a szemközti kocsmába felváltani, és kölcsönösen meghívtuk egymást egy kávéra* (a menetrendbe bőven belefért, utasforgalom meg rajtam kívül két öregasszony, de azok már "örökbérletesek") :)

* magyarul mindenki fizette a magáét :)

2014. okt. 28. 11:20
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer egy 65 forintos jegyet kétezressel fizettem ki. Már eleve úgy szálltam fel a buszra, hogy "bocsánat, hogy ilyen nagyon adok." Erre ő: " Nem baj, én meg adok neked sok kicsit."
2015. ápr. 17. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!