Railjettel kapcsolatban lehet pár kérdésem? A többi lennt!
Heti 3-4 alkalommal szoktam utazni a Railjeten, tehát elég sokat láttam már az utazóközönség összetételét. Általában kulturált a társaság 1. és 2. osztályon is, de 2. osztályon nem mindig! Néha előfordul hangoskodó, iszogató társaság, akkor nem nagyon lehet mit csinálni.
1. osztályon mindig nyugi van, itt vannak olyan ülések is, ahol nem ül melletted senki, tehát garantáltan kényelmesen lehet utazni. Sőt, a Railjeten van még egy premium nevű osztály is, ott 4 személyes fülkék vannak, az már tényleg mindennek a teteje :)
A hatalmas tömeg elsősorban Budapest és Győr között jellemző, ezen a szakaszon 1. és 2. osztályon is mindig teltház van. Győrtől kifelé már kicsit szellősebb, de van olyan vonat, ami Ausztriában is tele van. Tehát a lényeg, hogy ha nem akarod végigállni az utat, akkor vedd meg a helyjegyet is, megéri :)
Mivel Bludenz elég messze van, én azt javaslom, hogy a Railjet helyett a Wiener Walzer EuroNight vonattal menj, ebben vannak fekvőhelyes- és hálókocsik is, így alvással lehet tölteni az utat. Kényelmesebb, és jóval gyorsabban tellik az idő, ha alszol :) A 2. osztályú fekvőhelyes kocsiban 6 személyes fülkébe nagyjából 10 Euróval drágább a jegy, mint az ülőhelyes 2. osztályra. Ezek a kocsik így néznek ki: [link] az ágyakat oldalról lehet lehajtani. Vagy ha még kényelmesebben szeretnél utazni, van 1-3 személyes hálókocsi is, ez már kicsit drágább, de még kényelmesebb: [link] A hálókocsiban az egész úton ott van a magyarul beszélő MÁV-os utaskísérő (a Railjeten például Hegyeshalomtól csak osztrákok vannak), a hálókocsijegy árában benne van az ingyenes Utasellátó reggeli, welcome drink és ilyenek. Az ágy kényelmes, van zuhanyzó, ...
Ha van még kérdésed, írj nyugodtan :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!