Ki mennyit utazott egy-egy bérlettel eddig?
Annak idején, mikor bkv-val kellett közlekednek, én csak azt számoltam, hogy lejárt bérlettel mennyit tudtam közlekedni, ameddig jegyet kellett lyukasztanom. :) Persze a jegyet is csomószor felhasználtam, ha pl. csak pecsételt, akkor ledörzsöltem az ujjammal. Ha lyukasztott, akkor azt utána már csak metro bejáratnál használtam, mégpedig úgy, hogy levágtam belőle, hogy egyenes legyen, legyen miből megint lyukasztania a gépnek. Mivel a bizti őrök csak a hang után mentek h kezelt e valaki, nem nézték meg. Így volt mikor ilyen 2 centis pici papírral mentem oda. :) Ha meg esetleg a kijáratnál ellenőrök voltak, hát elsunnyogtam.
De szerencsére autóval járok már 3 és fél éve.
Amúgy természetesen az a benzint is lopnám, ha tehetném. Ha valamit megtudok oldani ingyen, azért miért fizessek? Lehel Piacon veszem a tusfürdőm, hajformázóm, hajlakkom, hajhabom, dezodorom, mert sokkal olcsóbb mint a tescoban, vagy intersparban. Miért fizessek többet, ha ugyanazt megkapom olcsóbban?
Így is van, egyeske, reklámozd is a morális nihilt, ami benned lakozik, hajrá, lopjon mindenki, amikor csak tud, az viszi az emberiséget előre!
De nem bánom, kocsikázz csak és fizesd azt a retek sok adót, lesz miből fejleszteni a közösségi közlekedést! :)
Én régebben egy évben kb. 2000 alkalommal szálltam fel évente tömegközlekedési eszközre, kb. 95+%-a ennek bérletes utazás volt. Azóta dolgozom, így kevesebb időm van utazni, így talán ha a fele összejön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!