Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Az igényesebb utasok részére...

Az igényesebb utasok részére miért nincs első osztályu kocsi a HÉV és a metró szerelvényeken?

Figyelt kérdés

2014. jan. 14. 09:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

"nem akartam sértő lenni, csak ez az igazság"

Nem voltál sértő, de amit írsz az nincs így. Minden nap BKV-zom, pedig ahogy írtam korábban, megtehetném,hogy kocsival járok, mert van egy nem régi, 5 éves autóm. De egyszerűen idegesítőnek tartom azt,hogy araszolok a dugóban, stb...amiket írtam. Egyszerűen nem tartom logikusnak. Ahogy sokan mások sem, és épp ezért nem csak a "nyuggerek" és plorik utaznak BKV-val, hanem az öltönyös, jó munkahellyel rendelkezők, sőt, középvezetők is (mint én is ;) ) Hamarabb beérek, nem idegesítem magam, stb..

Bár az tény,hogy az ország szemetét összefújja a szél a BKV járatokon, de az meg megszokható.

Másrészt tényleg vicces, hogy a villamossal elhúzok a dugóban álló, fejüket az ablaknál támasztó "igényesek" mellett.

2014. jan. 15. 10:06
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

11-es vagyok.

A teljes igazsághoz az is hozzá tartozik,hogy volt, amikor én is kocsival jártam dolgozni, mert a munkahelyem 4 km-re volt, ami kocsival 5-10 perc volt, mivel nem a belváros felé mentem. BKV-val nem tudtam közvetlenül megközelíteni, ezért átszállással 40 perc lett volna.

Itt nyilván nem érte meg sem az idő, sem a BKV bérlet ára miatt.

2014. jan. 15. 10:42
 13/18 anonim ***** válasza:
84%

A metrón nem sok értelmét látom, mert ott csak pár percet utaznak az emberek, ráadásul mindig tömeg van. Nem nagyon lenne megvalósítható, hogy a tömegben ne menjenek be a 2. osztályú utasok az 1. osztályra, így plusz személyzet is kellene.

A HÉV vonalakon (meg a MÁV elővárosi vonalain is) viszont jó ötletnek tartom, ott jó lenne, mert már 15-30 perces az út, aminél számít a kényelem. A HÉV szerelvények nagyon vacak minőségüek, kicsi a hely és kényelmetlen. Itt biztos megfizetném az 1. osztályú jegyet/bérletet.

2014. jan. 16. 21:09
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
ha azt akarják, hogy az autóból hévre üljek, akkor jó lenne ha lenne. Ráckevéről Budapestre most jobban járok, ha autóval megyek, mert a hév-vonat koszos és kemény az ülés, ráadásul megáll minden bokornál. Emlékszem, hogy régen volt valami sebes vagy gyorsvonat, az hamarabb pesten volt. Ha lenne most is ilyen járat, meg 1. osztály, akkor valószínűleg azzal utaznék. De amíg csak a kényelmetlen nyomorgás van, addig marad az autó. Úgyhogy támogatnám az ötletet :)
2014. jan. 16. 21:12
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

"Mert Magyarországon (is) a tömegközlekedést többnyire a prolik és nyuggerek használják. Aki igényes és van pénze az autóval jár"

Na, látom megszólalt az újgazdag értelmiség is :)

Hosszú évekig autóztam Budapesten, főleg a gyerekeim miatt, akiket rendszeresen hordtam edzésre, magántanárhoz, korábban még buliba/-ból, esetleg időnként iskolába is, nagyon hasznos volt. Ezen kívül viszont szennyeztem vele a környezetet fölöslegesen (holott használhattam volna mindig a tömegközlekedést, amely nélkülem is elindult), csomó pénzbe volt a benzin (persze a felnőtt BKV-bérlet is igen drága, de az első válaszolóknak nyilván aprópénz), rendszeresen szervizelni kellett, rákölteni nem kevés pénzt, állandóan féltem, hogy mikor tesznek kárt benne, a dugók meg a teli parkolóhelyek állandó stresszt okoztak. Aztán ahogy nőttek a gyerekek, egyre kevésbé igényelték az apataxit és utaztak helyette villamossal,metróval, busszal. Egy idő után azon kaptam magam, hogy egyre kevesebbet használom én is a kocsit, és én is inkább tömegközlekedem, vagy kisebb távokon kerékpározom. El is adtam a kocsit - pedig a fönntartása nem okozott különösebb anyagi problémát. Az "akinek van pénze, autóval jár" hülyeségre itt tehát az ellenpélda. És hogy igénytelen lennék? Nos ezt nem tudom, mindenesetre jó érzés a reggeli csúcsban tömegközlekedve 20-25 perccel kevesebb idő alatt eljutni a munkahelyre, mint ahogy az kocsival menne.

Persze ha egy kistelepülésen, vagy akár valamelyik vidéki megyeszékhelyen élnék, biztosan lenne kocsim. A pesti hálózatsűrűség azonban maximálisan helyettesíteni tudja a kocsit.

2014. jan. 16. 22:06
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
szerintem is lehetne a HÉV-en 1. osztály, mert a mostanit kényelmetlennek tartom
2014. jan. 17. 20:24
 17/18 anonim válasza:
100%

Bőven megtehetném anyagilag, hogy kocsival járjak, de nem teszem. Miért:

- mert erkölcstelen. az autó rendkívül önző közlekedési eszköz, az egyéni kényelmet szolgálja csak, mindenki másnak kárt okoz. Az autó a város gyilkosa.

- BKV-zom és biciklizem, így biztos, hogy gyorsabban és töredék áron ott vagyok a munkahelyemen, mint kocsival.

- Nem utálom, nem gyűlölöm az embereket, nem keserűen tekintek rájuk, ezért a BKV-n utazók 99%-a inkább szimpatikus nekem, mert egyszerűen normális ember.

- A maradék 1%-nak (büdös, koszos hajléktalan jegy nélkül) semmi keresnivalója a közösségi járműveken. Nem szabadna felengedni őket, vagy lezavarni. (Minden hajléktalan vagy akárki nyugodtan felszállhat, ha teljesít 2 dolgot: a) tiszta, nem fertőző külső, b) menetjegy vagy bérlet)

2014. jan. 19. 11:12
 18/18 anonim ***** válasza:
80%

Ráckevén lakom, Budapesten dolgozom. Járhatnék BKV-val is, de nem teszem, mert:

- heti legalább 2 alkalommal kábellopás van a HÉV-en, emiatt késnek a vonatok (na jó, a heti 2 kicsit túlzás, de akkor is nagyon gyakori!)

- nincs gyors/sebes/zónázó vagy akármilyen olyan járat, amivel emberi időben beérek

- nincs 1. osztály, a másod meg kényelmetlen

- nem szeretem a csöveseket

2014. jan. 20. 06:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!