Annak mi az oka, ha a buszsofőr nem engedi elől leszállni
az utasokat?
Figyelt kérdés
Van itt egy sofőr az egyik buszon, akik amikor már kevesebben vannak a buszon, akkor a fiatalabbakat, ha elől akarnának leszállni, mindig hátraküldi, hogy ott szálljanak le.
Miért nem mindegy neki, hogy elől vagy hátul nyitja ki az ajtót a leszállónak?
Mert elöl fel is szállnak, lehet hogy nem, akkor érdekesebb a dolog, de akkor si előfrodulhat, hogy épp oda rohan valaki, és hát a folyamatos haladás rendje ez lenne
2014. jan. 11. 19:57
2/15 anonim válasza:
Mert elől szállnak fel, hátul meg le. Kevesebb ideig kell állnia a busznak, mert egyszerre mozognak az emberek. És a leszállók nem másznak keresztül a felszállókon.
2014. jan. 11. 20:21
3/15 anonim válasza:
Ez nem teljesen igaz, hogy kevesebb ideig áll a busz. Én amivel hajnalban megyek majd 3 megálló után leszállok, mindig csak én szállok le és leszáló sincs még hajnalban. Én is elől szoktam leszállni, mert azt úgyis ki kell nyitnia, mert a megállóban szoktak állni másik járatot várva, a hátsó ajtó pedig csak késleltetve nyílna és csak nekem.
Tehát ha én az amúgy is nyíló (és hamarabb nyíló) első ajtón szállok le, akkor lesz gyorsabb az én leszállásom, és a busz továbbhaladása is.
2014. jan. 11. 20:37
4/15 anonim válasza:
Ez bunkósság, főleg ha nincs felszálló, nyugodtan leengedheti a népet az első ajtón is. Vagy ha egy szegény öregember elől jelez és hátraküldi leszállni, akkor tovább ott fog állni a megállóban, minthogy ott hagyná el a néni vagy bácsi a buszt. Erre felé le hagyják szállni az utasokat az elsőn is, a felszállók pedig kötelesek leengedni őket. Persze ki van írva, hogy leszállás a hátsó ajtón, de azért a leszállás jelző gomb ott virít.
2014. jan. 11. 20:40
5/15 A kérdező kommentje:
Itt is többnyire hagyják az embert elől leszállni, csak egy mostanában idekerült sofőr van, aki hátraküldi őket inkább.
2014. jan. 11. 20:42
6/15 anonim válasza:
Amerre én járok is van néha ilyen sofőr. Tömött busz, de nem enged elől leszállni senkit. Inkább áll a megállóban még 2-3 percet mire mindenki hátraverekszi magát és leszáll. Az első ajtót meg ki se nyitja, mert felszálló nincs...
2014. jan. 11. 21:24
7/15 anonim válasza:
Csak betartja az előírásokat!!
2014. jan. 11. 21:25
8/15 anonim válasza:
Bunkóztok, meg példálóztok alaptalanul.
A balra kanyarodni tilos tábla sem csak nappal érvényes, az egyirányú utcába sem szabad ellenkező irányban közlekedni, mert most úgysem jön senki.
Az a rend a buszon, hogy elöl csak felszállni szabad, hátul csak le.
2014. jan. 11. 22:08
9/15 anonim válasza:
És ez a rend hol van leírva?
2014. jan. 11. 22:10
10/15 anonim válasza:
Szerintem teljesen egyértelmű ez a szabály: ha mód van rá, hátul kell leszállni, mivel elöl az időigényes felszàllás folyhat addig is. Azonban nehezen mozgó utasoknak teljesen indokolt kinyitni az első ajtót is leszállás céljàból.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!