Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Annak mi az oka, ha a buszsofő...

Annak mi az oka, ha a buszsofőr nem engedi elől leszállni az utasokat?

Figyelt kérdés

Van itt egy sofőr az egyik buszon, akik amikor már kevesebben vannak a buszon, akkor a fiatalabbakat, ha elől akarnának leszállni, mindig hátraküldi, hogy ott szálljanak le.

Miért nem mindegy neki, hogy elől vagy hátul nyitja ki az ajtót a leszállónak?

2014. jan. 11. 19:53
1 2
 1/15 anonim válasza:
Mert elöl fel is szállnak, lehet hogy nem, akkor érdekesebb a dolog, de akkor si előfrodulhat, hogy épp oda rohan valaki, és hát a folyamatos haladás rendje ez lenne
2014. jan. 11. 19:57
 2/15 anonim ***** válasza:
78%
Mert elől szállnak fel, hátul meg le. Kevesebb ideig kell állnia a busznak, mert egyszerre mozognak az emberek. És a leszállók nem másznak keresztül a felszállókon.
2014. jan. 11. 20:21
 3/15 anonim ***** válasza:

Ez nem teljesen igaz, hogy kevesebb ideig áll a busz. Én amivel hajnalban megyek majd 3 megálló után leszállok, mindig csak én szállok le és leszáló sincs még hajnalban. Én is elől szoktam leszállni, mert azt úgyis ki kell nyitnia, mert a megállóban szoktak állni másik járatot várva, a hátsó ajtó pedig csak késleltetve nyílna és csak nekem.

Tehát ha én az amúgy is nyíló (és hamarabb nyíló) első ajtón szállok le, akkor lesz gyorsabb az én leszállásom, és a busz továbbhaladása is.

2014. jan. 11. 20:37
 4/15 anonim ***** válasza:
88%
Ez bunkósság, főleg ha nincs felszálló, nyugodtan leengedheti a népet az első ajtón is. Vagy ha egy szegény öregember elől jelez és hátraküldi leszállni, akkor tovább ott fog állni a megállóban, minthogy ott hagyná el a néni vagy bácsi a buszt. Erre felé le hagyják szállni az utasokat az elsőn is, a felszállók pedig kötelesek leengedni őket. Persze ki van írva, hogy leszállás a hátsó ajtón, de azért a leszállás jelző gomb ott virít.
2014. jan. 11. 20:40
 5/15 A kérdező kommentje:
Itt is többnyire hagyják az embert elől leszállni, csak egy mostanában idekerült sofőr van, aki hátraküldi őket inkább.
2014. jan. 11. 20:42
 6/15 anonim ***** válasza:
Amerre én járok is van néha ilyen sofőr. Tömött busz, de nem enged elől leszállni senkit. Inkább áll a megállóban még 2-3 percet mire mindenki hátraverekszi magát és leszáll. Az első ajtót meg ki se nyitja, mert felszálló nincs...
2014. jan. 11. 21:24
 7/15 anonim ***** válasza:
Csak betartja az előírásokat!!
2014. jan. 11. 21:25
 8/15 anonim ***** válasza:
61%

Bunkóztok, meg példálóztok alaptalanul.

A balra kanyarodni tilos tábla sem csak nappal érvényes, az egyirányú utcába sem szabad ellenkező irányban közlekedni, mert most úgysem jön senki.

Az a rend a buszon, hogy elöl csak felszállni szabad, hátul csak le.

2014. jan. 11. 22:08
 9/15 anonim ***** válasza:
És ez a rend hol van leírva?
2014. jan. 11. 22:10
 10/15 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen egyértelmű ez a szabály: ha mód van rá, hátul kell leszállni, mivel elöl az időigényes felszàllás folyhat addig is. Azonban nehezen mozgó utasoknak teljesen indokolt kinyitni az első ajtót is leszállás céljàból.
2014. jan. 12. 02:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!