Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Milyen trükköket tudtok az...

Milyen trükköket tudtok az ellenőrök lerázására a buszon?

Figyelt kérdés
Jó lenne pár tipp,esetleg amiket már meg is csináltatok buszon való ellenőrzés során,kíváncsi vagyok:D

2013. dec. 29. 23:45
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
27%
S ha már éppen ott a "felsőbb rendű" pesti népek termelik meg az SZJA felét, akkor miért mindig én - csóró vidéki fizetem a közlekedésüket? A busz is pénzzel megy...
2013. dec. 30. 15:12
 12/21 anonim ***** válasza:
28%
11: Miért fizetnéd te? Azt az önkormányzat fizeti.
2013. dec. 30. 15:26
 13/21 anonim ***** válasza:
0%
Meg az állam,ami ugye én vagyok meg te meg mindenki...Mondjuk ez a Bp-en sok az adó dolog nagyon fals, mert kb a legtöbb nagy cég székhelye ott van bejelentve ,de érdemi munkát,termelést nem ott végeznek.
2013. dec. 30. 16:45
 14/21 anonim ***** válasza:
22%
13: Igen, csak ebből az állami összegből a budapesti lakosok arányaiban SOKKAL nagyobb részt vállalnak. Egyáltalán nem fals. Komolyan mondod, hogy a felső vezetés, a mérnökök, a sales, a marketing nem végez érdemi munkát egy cégben? Mert ha igen, akkor felesleges folytatnunk...
2013. dec. 30. 16:53
 15/21 anonim ***** válasza:
30%

A mondandóm szempontjából teljesen irreleváns, hogy hol mennyi adóbevétel keletkezik.

Az oké, hogy a szociális hálót közösen tartjuk fenn.

De a BKV egy szolgáltatás (és nem része ennek a hálónak) amit ha én nem használok, akkor egy forintot sem szeretnék rákölteni a pénzemből - más pedig főleg ne tegye ezt meg helyettem.

A te logikádon haladva akkor azt is be lehetne vezetni, hogy ha valaki fizetés nélkül távozik a benzinkútról vagy akárhonnan, akkor azoknak a vásárlóknak kell majd összedobni a hiányt egyenlően elosztva, akik éppen a tolvajjal együtt voltak benn az üzletben/a kúton.

Na nehogy már...

2013. dec. 30. 17:00
 16/21 anonim ***** válasza:
34%

"Miért fizetnéd te? Azt az önkormányzat fizeti."

Az önkormányzat legfeljebb saját munkatársai utazását fizeti ki - de nem a tiédet. Más kérdés persze, hogy a volán társaságot közvetelen ők tartják fenn, de a taxis sem visz el ingyen sehova. Az más kérdés, hogy már rég szét kellett volna bírságolni az összes bliccelőt, mert jelenleg már nemzeti sportként űzik a dolgot - de ezt senki nem meri bevállalni, mert akkor legközelebb nem választanák meg.

2013. dec. 30. 17:05
 17/21 anonim ***** válasza:
30%

"De a BKV egy szolgáltatás (és nem része ennek a hálónak) amit ha én nem használok, akkor egy forintot sem szeretnék rákölteni a pénzemből - más pedig főleg ne tegye ezt meg helyettem. "

Jó, hát kezdhetünk erről tárgyalni, de akkor a vidéki tömegközlekedésbe sem megy egy egy fillér állami pénz sem.

Egyébként nem tudom ezt a nyakatekert állítást hogy sikerült összehoznod. Én csupán azt nem bírom, hogy az ilyen kérdéseknél jellemzően vidékiek tárgyalják ki a BKV dolgait, meg hogy mit hogy kellene csinálni. Szerintem meg mindenki söprögessen a saját háza táján, engem sem izgat, hogy Nyíregyházán mennyien bliccelnek.

2013. dec. 30. 17:06
 18/21 anonim ***** válasza:
30%
16: Tévedsz, a tömegközlekedést az önkori tartja fenn, anyagi hozzájárulással.
2013. dec. 30. 17:07
 19/21 anonim ***** válasza:
38%

Ok, ebben igazad van. De lássuk az arányokat, amiket te lebegtetsz itt!

Kecskeméten a Kunság Volán kap 74 000 eFt-ot (hetvennégy millió forintot) normatív támogatásként a helyi járatok üzemeltetésére évente.

Legyen Kecskemét az egyszerűség kedvéért 100 000 lakosú város, Budapest pedig legyen 2 000 000-ós, és ezzel elég rendesen felbecsültem. Tehát 20x-os pénz illetné mondjuk meg, ha mindenkinek egyenlő arányban akarnánk támagatást adni, hiszen ez lenne ugyebár az ideális. 74m Ft*20= 1 480m Ft. Egymilliárd-négyszáznyolcvanmillió Ft.

Ehhez képest emlékszem, hogy volt, amikor 30 milliárd forintot kellet a BKV-be injektálni, a normatív támogatáson felül (!), hogy működni tudjon.

Ez persze nem kizárólag a bliccelők hibája.

De kötve hiszem, hogy az adóbevételek és a tömegközlekedésre fordított összegek arányban állnának egymással.

2013. dec. 30. 17:39
 20/21 anonim ***** válasza:
41%

"Szerintem meg mindenki söprögessen a saját háza táján"

Szerintem meg pont azért vannak felháborodva az emberek (vidékiek), mert máshol nincs ilyen szintű bliccelés. A helyközi járatokon nem is lehet, mert ugye ott a sofőrnél veszel jegyet (sőt, gyakoribb, hogy a sofőr "bliccel és saját zsebre dolgozik), de a helyi járatokon is többnyire fel kell mutatnod a bérleted. Talán Debrecen vagy Miskolc még lehet, hogy egy kicsit lazább ilyen szempontból, de ott sincs olyan, hogy a busz fele jegy nélkül utazik (mert Bp.-n kb ez a nagy helyzet). Megjegyzem, ha a pestiek nem marhavagonként tekintenének a buszokra, akkor lehetne élhető tömegközlekedésük is - mert jelenleg a legutsolsó borsodi vagy nógrádi faluban is sokkal igényesebb buszok járnak. Nem a BKV-ra kell várni, hogy feljavítsa a szolgáltatását, mert neki nem éri meg, ha amúgy nincs belőle bevétel.

"Tévedsz, a tömegközlekedést az önkori tartja fenn, anyagi hozzájárulással."

Nem tévedtem, ezt én is leírtam, de az önkormányzat nem arra adja a pénzt, hogy téged fuvarozzanak, hanem hogy a buszok menjenek. Ő abban a hiszemben tolja be a lóvét, hogy neki csak ki kell pótolni azt a pénzt, ami mondjuk veszteséges járatok fenntartására, fejlesztésre vagy például a kedvezményes jeggyel utazók jegyárának kipótlására kell. Ezért is "anyagi hozzájárulás" a tétel neve és nem "ingyenes közlekedés".

2013. dec. 30. 17:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!