Ha egy csomagot egy buszsofőrrel szeretnék elvitetni valahová, kell neki adni valami kenőpénzt?
Figyelt kérdés
2013. dec. 29. 10:14
1/15 anonim válasza:
Igen, kell. Megkérdezed, hogy el tudná-e vinni ezt a csomagot, és ha igen mennyiért?
500-1000 körül szokott lenni általában, amit kérnek érte
2/15 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2013. dec. 29. 10:20
3/15 intrepid válasza:
Ez nagyon függ attól, hogy milyen a kapcsolatotok. Ha barátságos, még akár meg is sértődhet ha felkínálod. Ha semleges, akkor munkát végez neked, akkor az nem kenőpénz, hanem fizetség, hogy foglalkozik vele.
5/15 anonim válasza:
Kenőpénznek nem nevezném, inkább borravalónak. Kérdezd meg, vállalja-e és ha igen, mennyiért. (Én a helyükben pl. párezer forintért tuti nem vállalnám, lehet abban a csomagban bármilyen veszélyes vagy illegális áru. Sose tudni.)
6/15 anonim válasza:
"Már lehet ilyet is?"
Hivatalosan nem... Főleg távolsági járatokon szoktak ilyeneket csinálni. A buszban egy kis csomag elfér, 500-1000Ft-ért még a posta sem viszi el, és a lehető leggyorsabb mód. Nem minden sofőr hajlandó rá egyébként még pénzért sem.
7/15 anonim válasza:
ÉN 2x csináltam ezt, ismerősnek küldtem így nagyobb csomagot. Odamentem a sofőrhöz, megkérdeztem XY faluig betehetném ezt a csomagot a csomagtérbe. Mondta persze, dobjam csak be. Adtam neki egy ezrest (bár nem kérte), meg is lepődött, de megköszönte és ennyi. Másodszor ugyan ez egy másik sofőrrel, mondjuk ő sem kért pénzt de ő fapofával zsebrevágta a lét :)
8/15 anonim válasza:
Miért volna kenőpénz?? Olyan dolgot kérsz tőle ami nem kötelessége,sőt adott esetben még lehet teher is. Mert ugye azok után felelősséggel tartozik ez ügyben ,stb.Például akár ki is rughatják emiatt, mivel nem csomagküldő szolgálatról van szó. Mellesleg nem vagyok buszos,csak egy kissé megütött, hogy egyáltalán ilyen kérdés felmerült benned.
9/15 anonim válasza:
Mi egyszer csináltunk ilyen, akkor asszem 400 forintot adtunk neki...
10/15 anonim válasza:
Ilyet én is csináltam már egyszer. De nekem eszembe nem jutott volna pénzt adni a sofőrnek. A sofőr sem tartotta a markát a pénzért. Megkérdeztem, hogy elviszi-e, a végállomáson már várni fogják. Mondta, hogy igen persze adjam csak oda és elköszöntünk. Egyébként csak egy mappa volt jegyzetekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!