Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A MÁK lártyával BKV-való...

A MÁK lártyával BKV-való utazáskor a kísérőnek (aki szintén nem köteles jegyet bértetet stb. venni) köteles 18 éven felülinek lenni?

Figyelt kérdés
2013. dec. 28. 20:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem, bárki lehet kísérő (segítő)!
2013. dec. 28. 20:47
 2/4 anonim ***** válasza:
Hát lehet, hogy 18 éven felülinek kéne lenni, de én egy hete mentem az egyik MÁK kártyás osztálytársammal metróval és ott nem szóltak érte az ellenőrök. 16F
2013. dec. 28. 20:50
 3/4 anonim válasza:
Törvényesen csak nagykorú,cselekvőképes személy lehet kísérő.Ha valakinek nem szól az ellenőr ha kiskorú a kísérő,akkor az illetőknek nagyon nagy mázlijuk volt.Tapasztalatból beszélek.Én is szoktam lenni kísérő.
2013. dec. 28. 21:04
 4/4 anonim ***** válasza:

"Törvényesen csak nagykorú,cselekvőképes személy lehet kísérő."

Tévedsz, sehol nincs ilyen meghatározva!

Itt az emlegetett törvény, sehol sincs leírva, hogy csak nagykorú lehet a kisérő:

[link]

Hozzátenném még, hogy így a jó, hiszen egy vak, vagy mozgássérült személynek akár egy gyermek is tud segíteni...

2013. dec. 28. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!