Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mi tévő legyek, ha megbüntette...

Mi tévő legyek, ha megbüntettek?! Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

2013 December 3.án megbüntettek a helyi járaton ,mivel a diákigazolványomon lejárt a matrica November 30-ig

volt érvényes ,s már sajnos nem vagyok diák ebben az évben voltam utoljára ,ezért 10.255 Ft kellene befizetnem .Gondolkoztam rajta ,ha szerzek matricát és bemutatom a volánnál akkor a rajtalévő kódot megnézik? vagy szerintetek befizessem a csekket ,mert ha nem küldenek majd még nagyobb összeggel ellátott csekket ? A válaszokat előre is köszönöm.

2013. dec. 25. 18:22
 1/8 anonim ***** válasza:

Jogosulatlanul vettél igénybe kedvezményt - szóval teljesen jogos, hogy megbüntettek.

Ha éppen találsz egy matricát, akkor próba szerencse alapon bemutathatod, hátha csökkentett büntetést kell csak fizetned.

De mindenképpen oldd meg most a helyzetet, ne hagyd esetleg tovább nőni a büntetést.

2013. dec. 25. 18:28
 2/8 A kérdező kommentje:
Csak a matricákon van kód és úgy tudom mindenkinek más a kódja ,ha azt ellenőrzik akkor az okirat hamisításnak minősül.
2013. dec. 25. 18:30
 3/8 anonim ***** válasza:

Ígyvan, és tudják is ellenőrizni a kódot. Pár napja itt kérdezte valaki, hogy miért nézte meg a kódot a diákmatricán a kalauz, akkor is írtuk, hogy ezért.

Ismerősöm már 4 éve is lebukott ezzel, vette a matricát, odaadta kaller megnézi, kinyitott egy könyvet, nézegette és mondta neki, hogy ugye mindketten tudjuk, hogy ez nem az az iskola ami rá van írva? Tette a hülyét, aztán amikor a kaller megmondta azt a sulit ahonnan vette kicsit lehidalt.

Szerencséje volt mert azt mondta a kaller, hogy úgy tesz, mintha menetjegy nélküli utas lenne, és kapott teljesárú menetjegyet, és asszem 3000 forint büntetést... De nem jelentette fel, ott helyben mert rendőrrel voltak...

Fizesd be szépen, mert csak gyűlni fog. Tegnap kérdezte itt valaki, hogy 1 év után kapott levelet, és már 4x annyit követelnek rajta... Be fogják hajtani, jobban jársz még most kevesebbet fizetsz.

És ne csalj többet.

2013. dec. 25. 19:04
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem csaltam még soha , csak már vettem rendes összvonalasat 5.én .... akkor mikor megbüntettek azért volt még diákbérletem ,mert azt minden hónap ötödikéig jó.. a matrica meg 30.án járt le:/
2013. dec. 25. 19:30
 5/8 anonim ***** válasza:

Tudom, karácsony van, békesség meg szeretet, de csak megkérlek arra, hogy ne játszd a naív, ártatlan utast.

Tudtad jól, hogy a diákbérlet csak érvényes diákigazolvánnyal együtt érvényes. Azt is lehet tudni, hogy ősszel, pontosan a tömegesen lejáró diákok miatt, gyakrabban ellenőrzik a diákigazolványok érvényességét. Ehhez képest minimális anyagi előnyért cserébe kockáztattál, ahelyett, hogy a két bérleted érvényessége közti napokban jeggyel utaztál volna.

Sok jóval sajnos nem kecsegtet a helyzet. Az utólagos bemutatás hatàrideje règ lejárt és egyébként sem kockáztatnám meg a hamisításért kiszabható börtönbüntetést szaros tízezer forintért. Ha pedig arra számítasz, hogy elévül az ügy, akkor ébredj fel, mert nem fogják elévülni hagyni. Inkább profikra bízzák a végrehajtást és az neked igen költséges móka lesz.

2013. dec. 25. 21:35
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha ugyanabból az iskolából szerzed nincs gond. Azt nem ellenőrzi be és nem is tudja csak hosszadalmas úton, hogy van-e hallgatói jogviszonyod
2013. dec. 25. 21:35
 7/8 anonim ***** válasza:

Kollégám próbálkozott ezzel tavaly. Ugyebár a központba kell bemenned ilyenkor, nem kallernak magyarázkodni. Ott meg ránéztek és rögtön tudták miről is van szó. Rohadt nagy szerencséje volt, hogy nem hívtak rendőrt (akartak).

Fizessed be, máskor figyelj oda erre.

2013. dec. 26. 09:32
 8/8 A kérdező kommentje:
Hétfőn befizetem:/ a fele is elég lett volna a büntetésnek
2013. dec. 26. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!