Nányi91 kérdése:
Több, mint egy évvel ezelőtt (tavaly szeptember) elkaptak érvényes bérlet nélkül Budapesten az 1-es vilin. Vettek fel jegyzőkönyvet. Nem fizettem be, most meg kaptam egy ajánlott levelet 32 500 ft fizetési felszólítással. Mit tehetek szerintetek?
Figyelt kérdés
Sajnos nem voltam itthon mikor jött a levél így édesanyám vette át, ő írta alá a postásnak.2013. dec. 19. 13:40
11/16 kovpet válasza:
Csak gugliztam egyet, de az elévülés ezek alapján 1 év. A metrón-HÉVen volt 5, de már ott sem. De tényleg nem értek hozzá, nézz utána, te Nagy Szabadságharcos :)
12/16 A kérdező kommentje:
csatlakozhatsz a harcomhoz:D egyébként igen én is 1 évet találtam csak tudod ezek az internetes források nem mindig a legmegbízhatóbbak ezért kérdeztem rá. még annyi kérdésem lenne, hogy a szüleimre akkor is ráterhelhetik-e a behajtást, ha én már elmúltam 18?
2013. dec. 19. 22:55
13/16 kovpet válasza:
Nem csatlakozom, mert nincs igazad :)
Kötöttél egy szerződést velük, de a rád eső részt nem tartottad be. Mintha fizetés nélkül elvinnél a közértből valamit vagy kisétálnál pl a fodrásztól.
A tartozás a tied, azt nem terhelhetik másra. Előbb vagy utóbb behajtják kamatostul, kár húzni az időt, de te tudod.
Az elévülést meg megszakítja egy levél vagy telefon. Akkor is, ha nem veszed át. Hiszen akkor senki nem venne át semmit és mindenki megúszna mindent.
14/16 Spongya Bob Kocka válasza:
Ha elmúltál 18 éves és nincsen semmid akkor rendőrségi ügy lesz belőle majd szépen leültetnek. Egy nap=5000 ft. Tehát az addigra feldagadt összeget kell majd leülnöd, ami lesz kb. 200-300 ezer ft. Számolgass csak, hogy az hány nap. Ennyit érsz el a kis ,,Szabadság harc"-oddal.
15/16 kovpet válasza:
Nem ültethetik le, nincs adósok börtöne. Sima polgárjogi szerződést szegett meg, ezért pótdíj fizetésére kötelezhető. Ha nem fizet, behajtják. Ha nincs miből, akkor majd akkor, ha lesz.
16/16 anonim válasza:
Kérdező, mi lett belőle? Ki kellett fizetned a büntetést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!