Mi ez a MÁV büntetés, bírság?
Nyugodtan menj Strasbourgba, de onnan is vissza fognak küldeni.
Az ellenőr teljesen jogszerűen járt el. A hibát te követted el, mert nem a te nevedre szóló igazolvánnyal, vagyis jogtalanul akartál igénybe venni kedvezményt.
Az öcsédet nem valószínű hogy megbüntetik, mert ő mondhatja, hogy nem tudott róla, hogy te használni fogod az ő igazolványát.
A strassburgi bírósághoz csak akkor fordulhatsz, ha az összes itthoni jogorvoslati utat végigjártad!
Ez csak néhány évet késleltet a dolgon! :(
Tudom, hogy sántít a hasonlat, de ha eddig sikeresen loptam, akkor most az a szemét, aki mégiscsak kiszúr?
Az, hogy jogosult vagy a kedvezményre, az egy dolog. Megint más ügy, hogy ezt adott esetben igazolni is tud. A papírok elcserélése járhat ilyen következménnyel. A jegyvizsgáló nem mérlegelhet (hivatalosan). Jogszerűen járt el.
Amit tehetsz, hogy az ügyfélszolgálatnál (?) utólag bemutatod azokat a dokumentumokat, amelyek alapján jogosult voltál a kedvezményre. Teljesen nem fogják elengedni a pótdíjat, de jelentősen enyhíthetik.
"Amikor látom rajta, hogy egy cseppet se akar jóindulatú lenni"
Ő nem azért vana vomaton, hogy jóindaulatú és jóarc legyen. Hanem hogy a szabályok szerint végezze a munkáját. Ő ezt tette.
Az a baj, hogy lehet jófej veled, aztán lehet, hogy miután továbbáll tőled, te utánaszólsz, és felmutatod a belső ellenőr igazolványodat, hogy hopp barátom, próbavásárló voltam, és akkor itt be is fejezheti a szolgálatot, ki van rúgva.
Nagyon sok ilyen van. Ezért nem jófejek. És nem is lesznek azok. Tőlük megkövetelik a szabályok betartását ők is megkövetelik az utasoktól. Ezért kapják a pénzüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!