Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mi ez a MÁV büntetés, bírság?

Mi ez a MÁV büntetés, bírság?

Figyelt kérdés
90%-os pecsételős igazolvánnyal utaztam, elkérte a személyimet és mondta, hogy érvénytelen, mert nem vagyok a gyámolt személy(öcsém neve volt rajta, régen az egész család felhasználhatta, most már csak az aki rá van írva és pechemre pont nem az enyémet hoztam el). Próbáltam az elején kedvesen megmagyarázni, hogy eddig semmi probléma nemvolt, de nem hatott. Bunkó köcsög volt, írt egy pótdíjat 8000ft-ról, amit nem írtam alá. Az öcsém pecsételős lapját nem adta vissza, mondván majd kiküldik a címemre, mert nem az enyém(???). Egy sort vitatkoztam vele, és mondta, hogy mivel nem írtam alá, ezért majd postán küldik a csekket és az öcsémnek is, aki odaadta, ezért 16k-t kell fizetnem. Ez jogos? Mehetek Strassburgba? nagyon kiakadtam.
2013. dec. 17. 10:11
 1/8 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

Nyugodtan menj Strasbourgba, de onnan is vissza fognak küldeni.

Az ellenőr teljesen jogszerűen járt el. A hibát te követted el, mert nem a te nevedre szóló igazolvánnyal, vagyis jogtalanul akartál igénybe venni kedvezményt.

Az öcsédet nem valószínű hogy megbüntetik, mert ő mondhatja, hogy nem tudott róla, hogy te használni fogod az ő igazolványát.

2013. dec. 17. 10:26
 2/8 A kérdező kommentje:
igen a Strassburgot a öcsém miatti 8000re értettem
2013. dec. 17. 10:27
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A strassburgi bírósághoz csak akkor fordulhatsz, ha az összes itthoni jogorvoslati utat végigjártad!

Ez csak néhány évet késleltet a dolgon! :(

2013. dec. 17. 11:01
 4/8 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy sántít a hasonlat, de ha eddig sikeresen loptam, akkor most az a szemét, aki mégiscsak kiszúr?

Az, hogy jogosult vagy a kedvezményre, az egy dolog. Megint más ügy, hogy ezt adott esetben igazolni is tud. A papírok elcserélése járhat ilyen következménnyel. A jegyvizsgáló nem mérlegelhet (hivatalosan). Jogszerűen járt el.

Amit tehetsz, hogy az ügyfélszolgálatnál (?) utólag bemutatod azokat a dokumentumokat, amelyek alapján jogosult voltál a kedvezményre. Teljesen nem fogják elengedni a pótdíjat, de jelentősen enyhíthetik.

2013. dec. 17. 11:22
 5/8 anonim ***** válasza:
84%
Így van, először is nyugi, nem a kalóz volt bunkó, hanem te voltál figyelmetlen. Ilyen egyszerű. Aztán irány az ügyfélszolgálat, pár munkanapon belül még enyhíthetik a büntetést, ha a saját igazolásodat bemutatod. És kérlek, ne légy megsértődve a sztorin, mert kizárólag te hibáztál. Okos ember ilyenkor nem másról formál negatív véleményt, hanem magába néz.
2013. dec. 17. 11:40
 6/8 A kérdező kommentje:
Amikor látom rajta, hogy egy cseppet se akar jóindulatú lenni és végig látom a fején, hogy ez a legnagyobb élmény a munkájában, hogy megbüntethet először szerintem mindenki őt hülyézi le még ha én voltam a hibás is. bunkónak nem kell lenni azért, mert más nem szórakoztatja.
2013. dec. 17. 14:43
 7/8 A kérdező kommentje:
azzal a viselkedéssel, amit ő tanusított, legszívesebben ott rögtön megfojtottam volna egy kanál vízben. Ha normálisan elmondja, hogy mi a helyzet nem írtam volna ki a kérdést, ráadásul az öcsémnek írt büntetés rohadtul nem lesz "jogszabályban megtalálható". És még mielőtt azt írnátok, hogy biztos én voltam bunkó, az elején direkt higgadtan próbáltam mentegetőzni, aztán amikor minden fa*zságot felsorolt büntetésnek mindezt örömmel, nem fogok higgadt maradni, úgy gondolom, hogy abban a helyzetben még ordibálhattam volna, de én voltam a kedves.
2013. dec. 17. 14:48
 8/8 anonim ***** válasza:
57%

"Amikor látom rajta, hogy egy cseppet se akar jóindulatú lenni"

Ő nem azért vana vomaton, hogy jóindaulatú és jóarc legyen. Hanem hogy a szabályok szerint végezze a munkáját. Ő ezt tette.

Az a baj, hogy lehet jófej veled, aztán lehet, hogy miután továbbáll tőled, te utánaszólsz, és felmutatod a belső ellenőr igazolványodat, hogy hopp barátom, próbavásárló voltam, és akkor itt be is fejezheti a szolgálatot, ki van rúgva.

Nagyon sok ilyen van. Ezért nem jófejek. És nem is lesznek azok. Tőlük megkövetelik a szabályok betartását ők is megkövetelik az utasoktól. Ezért kapják a pénzüket.

2013. dec. 17. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!