Vonaton tudok venni a kalauztól jegyet?
Figyelt kérdés
úgy láttam hogy mások vesznek a kalauztól jegyet. van az az oldaltáskájuk és az ki is nyomtatott valamit. drágább nála a jegy?2013. dec. 15. 14:32
1/8 anonim válasza:
Én egyszer vettem egy kalauztól, amikor nem volt nyitva a jegypénztár az egyik állomáson. Nem volt drágább. Szóval akkor lehet venni, hogyha mondjuk hajnalban vagy késő este már nincs nyitva a jegypénztár, de azt nem tudom, hogy hétköznap délután, amikor minden nyitva van, akkor is lehet-e.
2/8 anonim válasza:
Ha a világ végén csak egy tábla a vasútállomás vagy hajnalban nincs nyitva a jegypénztár, akkor igen. Amúgy hivatalosan nem, de megoldják, ha látják, hogy nem bliccelni akarsz. De volt már, hogy lekéstem volna a vonatot, odarohantam, hogy hadd vegyek tőle jegyet és nem volt gond, adott a vonaton.
3/8 anonim válasza:
Ha se nyitva tartó pénztár, se működő automata nincs a felszállás helyén, akkor pótdíj nélkül megválthatod a jegyedet a kalauznál az első jegyvizsgálat alkalmával.
4/8 anonim válasza:
A kalauztól mindig lehet jegyet venni. Ha ott, ahol felszálltál, nincs jegypénztár vagy a vonat indulásakor nincs nyitva, akkor felár nélkül vehetsz jegyet. Ha viszont meg tudtad volna venni elővételben is, akkor felárral (vagy pótdíjjal, mit tudom én, mi a hivatalos neve) adja a jegyet.
5/8 anonim válasza:
Én Bécsből hajnali 5:45-kor induló vonatról tudtam venni a vonaton jegyet mindkét kalauztól. Az Ausztriai kedves volt, mondta, hogy a magyar a jegy a duplája lesz. A magyar kalauznál is gond nélkül tudtam, de mivel nálam csak euro volt ezért elment megkérdezni mennyit kérjen el tőlem:D. Végül 23 eurt kért ami 6,939.huf-nak felel meg. Hegyeshalom - Budapestre érvényes.
6/8 anonim válasza:
Gyorsvonat esetén helyjegyet ne felejts el
venni-
7/8 anonim válasza:
Minket egyszer megbüntettek
(nem váltottuk meg előre a helyjegyet)
8/8 anonim válasza:
Gyorsvonatra szinte sosincs helyjegy (1 vagy 2 kivétel van talán), csak pótjegy kell rá. Attól még lehet, hogy a lépcsőn fogsz ülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!