Most akkor kell viszonylatigazolás vagy nem?
Figyelt kérdés
A múltkor kifizettette velem a buszjegyet a sofőr mert nem volt a bérletemhez viszonylatigazolás és azt mondta úgy nem érvényes a bérletem. Pedig olvastam hogy már nem kell az igazolás, pár hónapja is fent voltak ellenőrök a buszon és akkor is csak a bérletemet kellett bemutatni. Most akkor mi van?2009. nov. 15. 17:07
1/2 anonim válasza:
énis úgy tudom,hogy nem kell igazolás.és tőlem se kérnek már jó ideje...érdeklődj utána a buszvégállomásos információnál.
2/2 lui7013 válasza:
Na akkor találjuk már ki hogy ez a "viszonylat igazolás" vagy mi a franc egyáltalán mi,mire szolgál és milyen buszokon kell vagy nem kell????Nagyon szépen kérek pontos információt,mert a 18 lányomat,pont ma 2021.06.07. déli órákban büntette meg az ellenőr 8.000 ft-ra + valami cirka 500 ft,nem tudom milyen díjra....Csekket is kapott és egy hosszú pénztárgépszalagot,amin ezt a bizonyos "viszonylat igazolást" hiányolta a tisztelt ellenőr. Az a pláne az egészben hogy évek óta jár be a lányom ezzel a járattal iskolába de még ilyen igazolásról sosem hallottunk. De ha már itt tartunk,elnézést de milyen jogon íratja alá azt a bizonylatot a 18 éves diáklánnyal ,ahol világosan szerepel a következő szöveg.....miszerint az utas,jelen esetben a 18 éves diáklány "Alulírott elismerem és aláírásommal igazolom,hogy megszegtem a hatályos utazási feltételeket,ezért az alábbi hiányosságok miatt a mindenkori díjszabás alapján 8000 ft pótdíjat kell fizetnem,továbbá a szolgáltató részére a teljesáru menetdíjat is meg kell térítenem,amely 465 ft.Hiányosság: bérlethez viszonylat igazolás hiánya....saját véleményem: viszonylat igazolás kifejezést most hallottam először,ha annyira fontos,miért nem kötik a bérletvásárláshoz kötelező jelleggel.Ne kapjon bérletet ezen igazolás hiányában..!!!!! Elnézést de 8000 ft egy diáktól????????????Kicsit morbid!!!!!!Végezetül a jogi rész,ez a lány azt sem tudja,mit jelent ha elismeri hogy megszegte az utazási feltételeket.....ő utazni szeretne a középiskolába,halvány fogalma nincs arról hogy a volán milyen igazolásokat talál ki ja és ha ezt az igazolás meglétének hiányát 8000 ft-al jutalmazzák,akkor MIÉRT NEM TESZIK KÖTELEZŐVÉ HOGY BÉRLETET EZ IGAZOLÁS HIÁNYÁBAN NE VÁSÁROLHASSON AZ UTAS.....Szerencsétlen diák azt sem tudja mit ír alá....és ha nem írja alá,mert erről az igazolásról nem is tudott,akkor????????leszállítják a buszról??????? Nagyon szépen kérek egy pontos megfogalmazást,mi ez az igazolás,mire szolgál és miért csak lábjegyzetben szerepel?????? Természetes ha tudja a diák hogy kell,akkor beszerzi..!!!!!!!De jelen esetben a diáknak fogalma nem volt arról hogy ilyen igazolás is kell!!!!!! Soha sem a bérletárus,sem az iskola nem említette ezt!!!!!! Nem azért mert az én lányom szenvedő alany,mert tuti ezt az igazolást még senki sem hallotta erre felé....utána kérdeztünk,egy diáknak sincs. Csak az én lányomat szívatják vele? Legmélyebb tisztelettel érdeklődöm,mivel első eset volt,dem lett volna elég egy figyelmeztetés?????Adjon az ellenőr egy figyelmeztetőt,mi szerint ezen igazolás nélkül nem utazhat.Bünteti a nem tudásért!!!!!!!??????? Diákok minden papírt aláírnak,mert fogalmuk sincs mit jelent. Főleg egy épp 18 éves diáklány,akinek a fő dolga a tanulás és nem az hogy mindenféle jogi zsargont ismerjen...."Elismerem,hogy sosem hallottam ilyen igazolásról" ilyen papírt miért nem íratott az ellenőr???? Vádló van,védő a diáknak nincs?????? nagyon pontos infot kérnék,mert az apja nem hagyja annyiban. Tisztelettel,de utána fog járni ennek az egésznek!!! "viszonylat igazolás"sosem hallottam róla,pedig 1 lányom 4 évig járt bérlettel egy másik középiskolába.....Ez valami új???Akkor miért nem tudunk róla?????Miért csak az ellenőr ismeri és követeli????? Köszönöm előre a lehetséges válaszokat.!!!!!! Tisztelettel egy csodálkozó(mik vannak ma napság) és kicsit felháborodott apuka....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!