Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Emberek, akik ezt csinálják,...

Emberek, akik ezt csinálják, válaszoljanak: miért ültök a buszon a kettes üléseknél a külső ülésre, és nem a belsőre?

Figyelt kérdés
egy amúgy közepesen teli buszon, ahol mondjuk még van egy csomó hely, miért ÁLLSZ be közvetlenül az üres helyek elé, hogy mindenkinek át kelljen esnie rajtad, ha le akar ülni, ahelyett, hogy valahol máshol állnál, vagy LEÜLNÉL?
2013. okt. 30. 19:48
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
76%

Én is utálom ezt. :/

Nem szeretnék 15 percet se végigállni....

Viszont ha szólok, két dolog lehet:

- Egyik, hogy még neki áll feljebb.

- Másik, hogy én szállok fel később és szállok le előbb, akkor is, ha én is megyek 15-20 percet.

Az üres ülőhelyek elé beállók pedig szinte mindig húzzák a szájukat, így tapasztaltam.

A legjobban azt bírom, mikor több kerületen keresztül, 40 percet utaznék, leülnék, de kívül ül mindenki... Ekkor már el is megy a kedvem...

Emberek! Gondolkozni!

Amúgy a belső ülőhely kényelmesebb. Neki lehet dőlni a busz falának, kanyarban nem esel ki.

Ja, és az álló utasok nem lógnak beléd.

TATRA (az a fehér belsejű, kocsinként három ajtós kockavillamos) típusú villamoson van, hogy elvből nem ülök le kívülre, mert az arcomba tolják a Metro újságot. Vagy belülre, vagy állok.

2013. okt. 30. 21:13
 22/30 anonim ***** válasza:
74%

Utolsó voltam.

Arról nem is beszélve, hogy belül ülve kibambulsz az ablakon és elmerülsz a saját kis gondolatvilágodba.

A folyosó felőli ülésen bámulhatod a körmödet vagy az öledet...

2013. okt. 30. 21:14
 23/30 anonim ***** válasza:
11%

"mi az hogy kényelmesebb a külső ülés? jobban ki van párnázva?"

Nem vagy egy nagy darab ember ugye?:)

Nekem hál Istennek nem kell sokat buszozni, évente 1-2 alkalommal csak. De én is mindig a külső ülésre ülök. Mert belül nem férek el. 195 magas vagyok és olyan 95 kg. Ha belülre beülök és mellém ül valaki akkor nem férnek a térdeim. Terpeszbe kell ülnöm. ez meg csak úgy megy, hogyha kívülre ülök. Meg ha ül mellettem valaki a vállaim se férnek el normálisan.

2013. okt. 30. 21:24
 24/30 anonim ***** válasza:
Mert vagy foglalom a helyet valakinek, vagy nem akarom hogy mellém üljenek. Ha megkérnek rá, akkor természetesen leülhetnek mellém. Általában megúszom és nem kérdezik meg. (persze csak ha nem foglalom a helyet)
2013. okt. 30. 21:36
 25/30 anonim ***** válasza:
46%
Ha meg belülre ülök,akkor én verekedhetem át magamat a külső ülésen ülőkön, ugyanott tartunk...
2013. okt. 30. 21:36
 26/30 anonim válasza:
Én mikor babát vártam, akkor előre és kívülre ültem, hogyha valami gond van, tudjak szólni a sofőrnek.
2013. okt. 30. 21:43
 27/30 anonim ***** válasza:
A nagyobb mozgástér miatt kényelmesebb kívül ülni és mivel first come, first served alapon jutsz helyhez, én azt szoktam választani, ha nem zsúfolt a járat (zsúfoltság esetén azonban az álló utasok az arcodba nyomják a genitáliáikat, szóval akkor inkább a belső ülés a nyerő). Mindenesetre ha valakin látom, hogy le akar ülni (ezt azért némi rutinnal ki lehet szűrni), akkor megpróbálom felvenni a szemkontaktust és felkínálni a lehetőséget, hogy üljön be. Aki annyira nyuszi, hogy egy kultúráltan kinéző huszonéves srác e jó szándékú metakommunikációjára sem reagál, az így járt, majd más ül le helyette. Egyébként is úgy vélem, mi magyarok túl keveset kommunikálunk egymással, főleg az utcán és utazás közben, más népekhez képest. Nem egyszer sikerült már ilyen leültetős akciók során szóba elegyednem random emberekkel és néha egész jó arcokkal lehet így összehaverkodni. Szóval, nem egyértelműen rossz szokás ez szerintem.
2013. okt. 30. 23:26
 28/30 anonim ***** válasza:
Én nem férek el belül a 180 centimmel, ha beül valaki velem szemben. Kívül viszont ki tudok fordulni oldalra kicsit, így elférek.
2013. okt. 31. 10:12
 29/30 anonim ***** válasza:

Azt a roha_dt életbe, ilyen primitív dolgon problémázni, hogy ki ül belülre, meg kívülre, meg ki áll a szabad ülés elé...

Lehet én vagyok a nyomorék, de nekem ezernyi más bajom is van ennél, akár távolsági, akár helyi járat (BKV). A büdös, koszos emberek, általában télen nyáron piszok meleg van a villamosokon, buszokon, a jegy-bérlet árak, feszt pofázó, baromi hangosan viháncoló, zenét hallgató egyének, a kéregetők, koldusok, a retek, a mocsok ami alapból a buszok 70-80%-án jelen van.

Elképesztő, ne legyen ennél nagyobb örömöd az életben, mint megérteni azt, hogy miért nem a belső ülésre ülnek utastársaid...

2013. nov. 5. 00:01
 30/30 anonim ***** válasza:
Én ezt úgy oldom meg, hogy inkább le se ülök.. Beállok a csuklóba, és ott egész kényelmesen lehet támaszkodni, ha olyan a pozíciód. Ha meg mindképpen le akarok ülni, akkor igyekszem egyes ülésen helyet foglalni. Ha meg csak dupla ülés van, akkor én is kívülre ülök, ha valaki leül, megszólít. Nem hiszem, hogy egy ápolt külsejű, normális 15 éves sráctól félni kellene. Azért ülök kívül, mert imádom amikor leülök belülre, és az amúgy sem kis termetű öregasszony leül mellém 6 zacskóval, utána meg ha leszállnék, és megkérem hogy engedjen ki, meg nem mozdulna, szóval verekedhetem ki magam a helyről. Egyik kedven sztorim az, hogy barátnőmmel utaztunk a buszon, erre az öreglány konkrétan rámkiabál, hogy engedjük leülni. Mondom ne haragudjon, de 30 centivel odébb ott van egy másik, egyes hely, és mi meg szeretnénk ketten ülni. Neki az nem jó, hova teszi a 3 tömött zacskóját? Mondom én meg a barátnőmmel vagyok, és az a 2-es ülőhely 2 emberre, nem 1 emberre, plusz a cuccaira van kitalálva. Aztán már a sofőr tette helyre a vénasszonyt, mert másba is belekötött. BKV, én így szeretlek.:))
2013. nov. 9. 13:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!