Jogosan szólt a sofőr a munkásruhám miatt?
Festőként dolgozok és ha hideg van akkor busszal járok dolgozni.
Ma szólt a sofőr ha ma engedett fel utoljára ilyen ruhában. kérdeztem hogy ugyan minek? igaz hogy festékes de úgy bele van száradva hogy a folttisztítóval se jön ki.
Azt válaszolta hogy nyilván senki se akar a festékes ruhához dörgölőzködni és amúgy is mindenki utcai ruhában van.
Láttam én már a buszon festőt munkásruhában, lehet hogy nem azon a járaton de nem egyedül buszozok festőként.
Úgy tudom hogy aki poggyászával vagy ruhájával bekoszolja a buszt annak pótdíjat kell fizetni, csakhogy nem fogja be a ruha se a busz ülését se a másik utas ruháját. Arról nem tudok hogy a sofőr a saját belátása szerint dönthet hogy fel enged e vagy sem.
"A Szolgáltató az utazást megtagadhatja, illetve az utast az utazásból kizárhatja, ha az utas
ruházatával, poggyászával, illetve magatartásával vagy más módon az autóbuszt, utastársai ruházatát vagy az utasok poggyászát beszennyezheti,"
A buszon, ezt a sofőr fogja eldönteni, mert ő képviseli a szolgáltatót.
Miért nem tudsz átöltözni?
Át tudnék de akkor még később érek haza mert a műhelyben kellene tárolnom az utcai ruhát hogy ne kellejen mindig vinni meg ne legyen koszos. Az is idő mire odaérünk és átöltözök, pont annyi hogy lekéssem a buszomat.
Munka vége után általában a buszmegállónál kitesznek a kollégák és így pont elérem a járatomat.
3 perc átöltözni de még plusz 10 perc mire a buszmegállóhoz érek a műhelytől.
A műhelyben minden tiszta kosz, por ott nem tudok tiszta ruhát tárolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!